Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
Makea leivonta
8:00 | 6.7.2024

Laku-vadelmaviettelys

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Kaikkea hyvää! Jos lakumarengit on paistettu etukäteen, gluteeniton jälkkäri on alle vartissa valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + 1 t
Helppo

Laku-vadelmaviettelys

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
valkuaista
1
dl
erikoishienoa sokeria (Siro)
2–3
tl
lakritsijauhetta
Täyte
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
4
dl
tuoreita vadelmia tai muita marjoja
40
g
marenkeja
4
rkl
lakritsijauhetta tai turkinpippurirouhetta

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Erottele valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen. Sekoita lakritsijauhe valmiiseen vaahtoon.
  2. Pursota vaahdosta leivinpaperille pieniä kiekkoja ja 8–10 cm pitkiä pötköjä.
  3. Paista marenkeja uunissa noin tunti, kunnes ne ovat kiinteitä ja keveitä. Jäähdytä ja irrota paperista.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
  5. Kokoa annokset kulhoihin. Murenna pohjalle marenkia, laita päälle kevyesti survottuja marjoja. Lisää kermavaahtoa. Toista, kunnes kulho on täynnä. Koristele marengeilla ja lakritsijauheella.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Jälkiruuat
Kemut
marenki
makea leivonta
Sokerileipuri

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini