Kaikkea hyvää! Jos lakumarengit on paistettu etukäteen, gluteeniton jälkkäri on alle vartissa valmis.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + 1 t
Helppo
Laku-vadelmaviettelys
Ainesosat
2
valkuaista
1
dl
erikoishienoa sokeria (Siro)
2–3
tl
lakritsijauhetta
Täyte
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
4
dl
tuoreita vadelmia tai muita marjoja
40
g
marenkeja
4
rkl
lakritsijauhetta tai turkinpippurirouhetta
Vaiheet
- Kuumenna uuni 120 asteeseen. Erottele valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen. Sekoita lakritsijauhe valmiiseen vaahtoon.
- Pursota vaahdosta leivinpaperille pieniä kiekkoja ja 8–10 cm pitkiä pötköjä.
- Paista marenkeja uunissa noin tunti, kunnes ne ovat kiinteitä ja keveitä. Jäähdytä ja irrota paperista.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
- Kokoa annokset kulhoihin. Murenna pohjalle marenkia, laita päälle kevyesti survottuja marjoja. Lisää kermavaahtoa. Toista, kunnes kulho on täynnä. Koristele marengeilla ja lakritsijauheella.