Saat hernepihveistä helposti vegaanisia, jos vaihdat jugurtin kaurafraicheen ja lisäät korppujauhojen ja munien sijasta 2 tl psylliumia. Anna turvota 10 minuuttia.
Hernepihvit ja pitaleivät
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin minttukurkut. Viipaloi kurkku, silppua minttu, raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita ainekset ja anna maustua.
- Sekoita turkkilainen jugurtti, korppujauhot ja munat monitoimikoneen kulhossa. Anna turvota 5 minuuttia.
- Sulata herneet siivilässä kuuman veden alla. Pilko sipuli. Silppua minttu.
- Lisää monitoimikoneeseen loput pihvien ainekset. Pyöräytä massaksi mutta jätä herneet hieman rakeisiksi.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Ota ruokalusikalla massasta nokareita ja paina ne pannulle pihveiksi. Paista pihvejä miedolla lämmöllä kummaltakin puolelta noin 3 minuuttia.
- Purista paistettujen pihvien päälle sitruunamehua.
- Paahda pitaleivät paahtimessa. Sipaise sisään turkkilaista jugurttia. Täytä leivät hernepihveillä, minttukurkuilla, salaatilla, tomaatilla ja herneenversoilla.