
Helppo valkosuklaakakku on brownien blondi vaihtoehto.
Valkosuklaa-popcornkakku
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Siivilöi joukkoon perunajauhot. Pese limetti kuumalla vedellä. Raasta kuori taikinaan. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa-voiseos.
- Kaada taikina vuokaan (n. 22 cm x 28 cm). Ripottele päälle popcornit. Paista kakku mehevän kypsäksi, noin 25 minuuttia.
- Valmista kinuskikastike. Keitä kermaa ja sokeria paksupohjaisessa kattilassa 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Purista joukkoon limetin mehu, kun kastike saostuu.
- Paahda ja rouhi pähkinät ja lisää ne kypsälle kakulle. Valuta pinnalle jäähtynyttä kinuskikastiketta.