Kun taikina paistetaan muffini-pellillä, sen voi jättää hyvinkin pehmeäksi. Pähkinät karamellisoituvat pohjalla rapeiksi ja makeiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 pullaa
15 min + 1 t
Helppo
Pähkinä-keikauspullat
Ainesosat
2½
dl
maitoa
75
g
voita
1
dl
sokeria
1
muna
1
ps
kuivahiivaa
2
tl
rouhittua kardemummaa
1
tl
suolaa
6
dl
vehnäjauhoja
Vuokiin
50
g
voita
½
dl
fariinisokeria
1½–2
dl
pähkinäsekoitusta
Vaiheet
- Voitele muffinipellin syvennykset reilusti voilla. Paloittele yli jäänyt voi vuokiin. Ripottele päälle fariinisokeri ja pähkinät.
- Mittaa maito ja voi kulhoon. Lämmitä mikrossa, kunnes voi melkein sulaa. Sekoita ja tarkista, että neste on hieman kädenlämpöä lämpimämpää.
- Vatkaa käsivispilällä joukkoon sokeri, muna, kuivahiiva, kardemumma, suola ja puolet jauhoista. Lisää loput jauhot ja sekoita puuhaarukalla.
- Jaa taikina vuokiin. Anna kohota peittämättä noin 45 minuuttia.
-
Paista 200-asteisen uunin ala-osassa noin 20 minuuttia. Kumoa pullat kopauttamalla vuokaa pöytää vasten.
Vinkki! Pullat ovat parhaita uunilämpiminä.