Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Suolainen leivonta
8:00 | 14.6.2024

Muheva maalaispiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 422 reseptiä
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Raikas maalaispiirakka ei kaipaa seurakseen muuta kuin syöjät!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 piirasta
noin tunti
Helppo

Muheva maalaispiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

POHJA
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
200
g
rahkaa
½
dl
vettä
TÄYTE
3
rkl
voita
3
valkosipulin kynttä
3
salottisipulia
3
pientä punasipulia
1
dl
olutta
100
g
mansikoita
100
g
mozzarellaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
4
rkl
ranskankermaa
PÄÄLLE
10
minimozzarellapalloa
10–12
mansikkaa
2
rkl
tuoretta basilikaa
1
tl
viherpippuria
2
rkl
hunajaa

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot ja suola. Lisää joukkoon öljy ja rahka. Mittaa sekaan vettä sen verran, että saat sekoitettua kiinteän taikinan.

  2. Pyöräytä taikina kahdeksi palloksi. Peitä ne kelmulla ja siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

  3. Kuori ja lohko sipulit. Kuullota pannulla voissa 5 minuuttia. Kaada sekaan olut ja muhita toiset 5 minuuttia niin, että neste imeytyy sipuleihin. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Kauli taikinat ohuiksi, suht pyöreiksi 25–30-senttisiksi piiraspohjiksi. Siirrä pohjat kaulimen avulla leivinpaperille uunipellille.

  5. Levitä pohjille ranskankerma ja sen päälle sipulitäyte. Jätä 3–4 cm reunoilta ilman täytettä. Taita reunat täytteen päälle. Paista uunissa 20 minuuttia.

  6. Puolita mozzarellat ja mansikat lämpimien piiraiden pinnalle. Ripsi päälle tuoreita basilikanlehtiä ja rouhittua viherpippuria. Lorauta lopuksi päälle hunajaa.

  7. Tarjoa heti lämpimänä. Piiras maistuu myös jäähtyneenä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
suolainen leivonta
leivonta
Leivät & piirakat
Vegebaari
kasvisruoka

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini