Pinaatti ja kananmuna sopivat tunnetusti yhteen. Helppo pannuruoka on omiaan vaikka brunssille. Lisäksi tarvitaan vain maalaisleipää, jonka kanssa ruoan voi nauttia, ja jolla voi pyyhkäistä lautasen puhtaaksi.
Oikaisu: Resepti on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehdessä 3/2024. Alkuperäisessä ohjeessa muskottia oli 2 tl, kun oikea määrä on ½ tl. Toimitus pahoittelee virhettä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo
Pannumunat florentine
Ainekset
3
salottisipulia
2
rkl
voita
150
g
tuoretta pinaattia
½
tl
jauhettua muskottipähkinää
½ + ½
tl
suolaa
2
dl
kuohukermaa
4
munaa
1
dl
pecorinojuustoa hienoksi raastettuna
rapeakuorista maalaisleipää
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit. Paista niitä laakealla pannulla voissa noin 2 minuuttia. Lisää pinaatti ja jatka paistamista noin minuutti. Lisää muskotti, ½ tl suolaa ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Laske keskilämmölle ja riko munat joukkoon. Kypsennä, kunnes valkuainen on hyytynyt (n. 5 min)
- Siirrä pannu syrjään liedeltä. Ripottele munille suolaa ja raasta pecorino pinnalle. Paahda lisukkeeksi leipää.