
Klassinen pinaatin ja fetajuuston yhdistelmä raikastuu sitruunan raastetulla kuorella.
Pienet sitruunaiset pinaatti-fetapiiraat
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita pohjataikinan ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
-
Pese kesäkurpitsa, leikkaa pitkiksi ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Paista tai grillaa viipaleet kauniin ruskeiksi.
-
Sekoita kerma, munat, sulatettu pinaatti ja sitruunankuori kulhossa. Kaada esipaistetulle piirakkapohjalle. Levitä päälle kesäkurpitsalastut ja fetajuusto. Paista 25–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin ruskea. Anna piirakan jäähtyä. Leikkaa annospaloiksi. Koristele miniversoilla ja kukilla.