Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 pelti
20 min + 25 min paistoaikaa
Helppo
Toscapiirakka
Ainesosat
150
g
voita
4
munaa
3
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1¾
dl
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
1½
tl
kardemummaa
1
dl
kuohukermaa
100
g
voita
½
l
mantelilastuja
2
dl
sokeria
1
dl
kuohukermaa
2
rkl
vehnäjauhoja
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla.
- Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhoihin mantelijauhe ja leivinjauhe. Lisää sokerimunavaahtoon jauhot, kardemumma, jäähtynyt voisula ja kerma. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä uunipellille.
- Paista pohjaa uunissa 12 minuuttia.
- Tee sillä välin kuorrutus. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon loput ainekset. Kiehauta seosta pari minuuttia samalla sekoittaen. Levitä kuorrute puolikypsän pohjan päälle. Jatka paistamista uunissa vielä 10–15 minuuttia.
Vinkki! Tee osasta piirakkaa toscatrifle ja tarjoa loput kahvin kanssa juhannuspäivänä. Piirakka säilyy kylmässä viikon.