Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
8:00 | 6.10.2024

Nutellaboston

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Pullataikinasta tulee kaksi pientä bostonia tai yksi reilumpi kakku. Vattu-nutellatäyte on pökerryttävän hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12
1 t 50 min
Helppo

Nutellaboston

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
dl
maitoa
30
g
hiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
½
rkl
kardemummaa
½
tl
suolaa
100
g
voita
n. 8
dl
vehnäjauhoja
Täyte
2½
dl
hasselpähkinä-kaakaolevitettä (esim. Nutella)
25
g
voita
4
dl
vadelmia
½
dl
sokeria
Pinnalle
muna
raesokeria

Vaiheet

  1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.
  2. Sulata voi mikrossa tai kattilassa.
  3. Alusta taikinaan puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa 5 minuuttia. Lisää vähitellen loput jauhot ja rasva. Vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisa ja irtoaa astian reunoista.
  4. Kohota taikina vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  5. Lisää hasselpähkinä-kaakaolevitteen joukkoon nokare voita. Pehmennä seos mikrossa tai kattilassa.
  6. Kauli taikina noin 40 x 60 -senttiseksi levyksi. Levitä hasselpähkinälevite levylle veitsellä. Ripottele pinnalle vadelmia ja sokeria.
  7. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rulla neljän sentin paloiksi.
  8. Laita leivinpaperi pyöreään, irtopohjaiseen kakkuvuokaan (ø 23 cm) ja asettele palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Jätä väliin kohoamisvaraa. Paista ylimääräisistä kiekoista kierrepullia. Anna kohota 20 minuuttia.
  9. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  10. Voitele leivonnaiset munalla ja ripottele päälle raesokeria. Laita kakkuvuoka ja pullat samalle pellille. Paista pullia noin 10 minuuttia.
  11. Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja jatka bostonkakun paistoa vielä noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Peitä kakku leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
boston
Nutella
Nutellapullat

Suosituimmat

Taatelikakku

Mangosalsa

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini