Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Suolainen leivonta
Gluteeniton
12:07 | 12.8.2024

Sienigalette

Lisää omaan keittokirjaan
Hyvä terveys on lisännyt 497 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Galetteen sopivat myös kuivatut sienet, joita on hyvä varata 2 dl. Murskaa sieniä ensin kevyesti ja liota ne sitten pehmeiksi kylmässä vedessä. Käytä sen jälkeen samaan tapaan kuin tuoreita sieniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
35 min + kypsennys 20 min
Helppo

Sienigalette

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
dl
vettä
2
tl
psylliumia
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2½
dl
gluteenitonta tummaa jauhoseosta
2
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
1
rkl
hienonnettua timjamia
100
g
kylmää laktoositonta margariinia kuutioina
TÄYTE
5
dl
metsäsieniä (esim. suppilovahveroita)
1
sipuli
2
tl
laktoositonta margariinia
2
pientä omenaa
200
g
maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (esim. Sheese)
VEGAANINEN PARMESAANIRIPOTE
70
g
kuorittuja manteleita
1½
rkl
ravintohiivahiutaleita
¼
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Sekoita vesi ja psyllium. Anna turvota noin 5 minuuttia. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Hienonna timjami. Nypi margariini ja timjami jauhoseoksen joukkoon. Lisää psylliumneste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levähtää kylmässä täytteen valmistumisen ajan.

  2. Puhdista ja leikkaa sienet muutamaan osaan. Hienonna sipuli. Paista sieniä ja sipulia pari minuuttia pannulla margariinissa.

  3. Poista omenoista siemenkota ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päälle pyöreäksi levyksi (halk. n. 30 cm). Levitä tuorejuusto levylle, niin että reunoista jää tyhjää noin 2–3 cm. Levitä sieni-sipuliseos ja omenaviipaleet juuston päälle. Taita galetten tyhjät reunat varovasti täytteiden päälle. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.

  5. Hienonna mantelit tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon ravintohiiva ja suola. Tarjoa vegaanista parmesaania galetten ripotteena.

Tilaa Glorian ruoka & viini
gluteeniton deli
galette
Vegebaari
sieni
suolainen leivonta
Leivät & piirakat

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini