Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3406 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Letuista tulee ihanan rouheita, kun mukaan raastaa mehukasta porkkanaa. Niiden pariksi ja täytteeksi sopii lempeänmakuinen sienimuhennos, joka onnistuu niin suppilovahveroista kuin muistakin pannuvalmiista metsäsienistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanaletut sienitäytteellä

Ainekset

3
dl
porkkanaa hienoksi raastettuna
2
tl
tuoretta salviaa hienonnettuna
3
kananmunaa
5
dl
maitoa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
25
g
voita
SIENIMUHENNOS
1
l
pannuvalmiita metsäsieniä, esim. suppilovahveroita
3
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
kermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi. Hienonna salvia. Vatkaa munat, maito ja jauhot kulhossa vispilällä tasaiseksi. Lisää suola, porkkanaraaste ja salvia. Anna taikinan turvota täytteen valmistumisen ajan.

  2. Puhdista ja leikkaa sienet suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit. Säästä sipuleiden vihreät varret viimeistelyyn. Paista sieniä ja sipuleita voissa pannulla 2–3 minuuttia. Lisää jauhot ja jatka paistamista noin minuutti. Kaada kerma pannuun voimakkaasti sekoittaen. Anna muhennoksen kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä täyte lämpimänä lettujen paistamisen ajan.

  3. Paista letut isolla pannulla voissa molemmin puolin kypsiksi. Täytä sienimuhennoksella. Hienonna päälle kevätsipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 332 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Haukimurekepihveistä syntyvät kesän parhaat hampurilaiset. Haukifileet on helppo jauhaa tehosekoittimessa niin, että pienet ruodot katoavat massaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pihviä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Haukipurilaiset

Ainekset

600
g
jauhettua haukea
1
dl
kermaa
1
muna
1
rkl
perunajauhoja
1
limetin raastettu kuori
1
rkl
limetin mehua
1
rkl
raastettua inkivääriä
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
chilijauhetta
tl
suolaa
KASTIKE
2
dl
turkkilaista jugurttia
3
rkl
sweet chili -kastiketta
LISÄKSI
6
hampurilaissämpylää
1
sipuli
1
rkl
öljyä
2
tomaattia
salaattia

Työvaiheet

  1. Sekoita kerma, muna ja perunajauhot.

  2. Pese limetti. Raasta vihreä kuori ja purista ruokalusikallinen mehua. Raasta inkivääri.

  3. Sekoita kaikki ainekset jauhetun kalan joukkoon.

  4. Yhdistä jugurtti ja sweet chili -kastike.

  5. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista sipuli raukeaksi öljyssä pannulla. Viipaloi tomaatti ja revi salaatti.

  6. Taputtele murekemassasta kostutetuin käsin kuusi pihviä.

  7. Paista pihvit öljyssä pannulla, n. 4 minuuttia molemmin puolin.

  8. Paahda sämpylät ja kokoa hampurilaiset tarjolle.

Hyvä terveys on lisännyt 319 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Keitä kvinoa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, jolloin leivontapäivään jää vain taikinan sekoitus ja paisto. Kohottamisenkin voi ohittaa sillä hiivan sijaan käytetään leivinjauhetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
10 min + kvinoan keittäminen 15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoa-kurpitsansiemensämpylät

Ainekset

¾
dl
kvinoaa
2
dl
kaurajauhoja
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
rkl
kurpitsansiemeniä
2
dl
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa siivilässä kylmällä vedellä ja keitä sitten kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti ja anna jäähtyä hetki.

  2. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja kurpitsansiemenet. Lisää joukkoon vesi ja kvinoa ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä löysäksi.

  3. Nostele gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetuin sormin uunipellille 10 sämpylää. Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen halkaisemista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1181 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvispyttipannun proteiini tulee härkäpavusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsa-härkispannu

Ainekset

1
(n. 600 g)
myskikurpitsa
1
rkl
öljyä
300
g
punakaalia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
pkt (250 g)
härkäpapusuikaleita, esim. Härkis lempeä sitruuna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
persiljaa silputtuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa. Koverra lusikalla siemenet pois. Leikkaa kurpitsa kuorineen lohkoiksi. Sipaise päälle öljyä. Paahda uunissa 30 minuuttia. Leikkaa pehmeä kurpitsa kuutioiksi.
  2. Suikaloi punakaali. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon härkäpapusuikaleet. Paista 5 minuuttia.
  4. Lisää punakaali ja kurpitsa. Jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää suola ja pippuri. Viimeistele persiljalla.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1181 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Virtaa ja väriä! Lohko pannulle keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Sienten ja tomaattien hyvät maut kannattaa pyyhkäistä parempiin suihin paahtoleivällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienipannu

Ainekset

1
rs (200 g)
tummia herkkusieniä
2
salottisipulia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
2
rkl
öljyä
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
ps (65 g)
tuoretta pinaattia
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise osa tomaateista. Kuutioi feta.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista kuumalla pannulla sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit, feta ja balsamicokastike. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti muutamaksi minuutiksi hautumaan. Mausta pippurilla ja maun mukaan suolalla.