Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
10:00 | 23.12.2025

Kirsikka-suklaaterriini

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Tara Junker KUVA Panu Pälviä

Kaikki huokaavat ihastuksesta, kun pöytään kannetaan suklaaterriini! Raikkaanhappamat kirsikat tasapainottavat suklaisen jälkiruoan täyteläisyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
25 min + tekeytyminen 12 t
Helppo

Kirsikka-suklaaterriini

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

250
g
kivettömiä pakastekirsikoita
2
dl
kuohukermaa
4
keltuaista
1
dl
sokeria
200
g
tummaa suklaata
100
g
voita
2
rkl
hunajaa
KORISTEEKSI
kirsikoita sokeriliemessä
tuoretta minttua

Vaiheet

  1. Sulata kirsikat ja valuta ne huolellisesti siivilässä. (On tärkeää, että kirsikoiden mukana terriiniin päätyy mahdollisimman vähän nestettä, jotta terriini jähmettyy.)

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pese ja kuivaa vatkaimet.

  3. Erottele keltuaiset kulhoon. Vatkaa ne sokerin kanssa vaahdoksi.

  4. Paloittele suklaa.

  5. Laita voi ja hunaja pieneen kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Nosta kattila liedeltä, lisää suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos tasaista.

  6. Varmista, että suklaaseos on kädenlämpöistä. Kaada se keltuaisseokseen ja lisää sen jälkeen kerma vähitellen. Kääntele kirsikat seokseen.

  7. Vuoraa pitkänomainen leipävuoka (noin 10 cm x 25 cm, vetoisuus 1,5 l) kelmulla. Levitä suklaaseos vuokaan ja peitä kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

  8. Kumoa terriini, leikkaa siitä viipaleita ja nosta annoslautasille. Viimeistele esimerkiksi kirsikoilla ja mintulla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Jälkiruuat
terriini
kirsikka
juhli ja nauti
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Maailman paras riisipuuro

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Sienisalaatti suolasienistä

Taatelikakku

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini