Kaikki huokaavat ihastuksesta, kun pöytään kannetaan suklaaterriini! Raikkaanhappamat kirsikat tasapainottavat suklaisen jälkiruoan täyteläisyyttä.
Kirsikka-suklaaterriini
Ainesosat
Vaiheet
-
Sulata kirsikat ja valuta ne huolellisesti siivilässä. (On tärkeää, että kirsikoiden mukana terriiniin päätyy mahdollisimman vähän nestettä, jotta terriini jähmettyy.)
-
Vatkaa kerma vaahdoksi. Pese ja kuivaa vatkaimet.
-
Erottele keltuaiset kulhoon. Vatkaa ne sokerin kanssa vaahdoksi.
-
Paloittele suklaa.
-
Laita voi ja hunaja pieneen kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Nosta kattila liedeltä, lisää suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos tasaista.
-
Varmista, että suklaaseos on kädenlämpöistä. Kaada se keltuaisseokseen ja lisää sen jälkeen kerma vähitellen. Kääntele kirsikat seokseen.
-
Vuoraa pitkänomainen leipävuoka (noin 10 cm x 25 cm, vetoisuus 1,5 l) kelmulla. Levitä suklaaseos vuokaan ja peitä kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
-
Kumoa terriini, leikkaa siitä viipaleita ja nosta annoslautasille. Viimeistele esimerkiksi kirsikoilla ja mintulla.