Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
10:00 | 3.12.2024

Inkivääri-ruskeavoikakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Iita Niskanen TEKSTI Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Maustekakku taipuu mainiosti myös jouluiseksi täytekakuksi! Tämä ihana kerroskakku on kokki Iita Niskasen käsialaa. Maun salaisuus piilee itse keitetyssä inkiväärikinuskissa, joka maustaa täytteet tyylillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10–15
2 t 30 min
Helppo

Inkivääri-ruskeavoikakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
voita
2¾
dl
sokeria
6
kananmunaa
¾
dl
rypsiöljyä
5½
dl
vehnäjauhoja
4
tl
leivinjauhetta
3
tl
jauhettua inkivääriä
4
rkl
maitoa
PÄHKINÄT JA INKIVÄÄRIKINUSKI
2
dl
pekaanipähkinöitä
1½
dl
kuohukermaa
4½
dl
sokeria
ripaus sormisuolaa
30
g
voita
2
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
VOIKREEMI
150
g
voita huoneenlämpöisenä
3
dl
tomusokeria
4
rkl
inkiväärikinuskia
VANILJA-KINUSKIMOUSSE
3
dl
kuohukermaa
1½
dl
inkiväärikinuskia
½
vaniljatangon siemenet
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
ripaus suolaa

Vaiheet

  1. Laita voi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa, muuttuu vaaleanruskeaksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Jäähdytä voi ja anna sen jähmettyä jääkaapissa pehmeäksi.

  2. Vaahdota ruskistettu voi sokerin kanssa. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää öljy, siivilöidyt kuivat aineet sekä maito.

  3. Voitele kakkuvuoka (Ø 19 cm). Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Levitä sitten pähkinät leivinpaperille pellille ja paahda niitä uunissa n. 8 min.

  4. Lämmitä kerma kinuskia varten kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  5. Sulata sokeri kuivalla pannulla keskilämmöllä sekoittamatta. Kun sokeri on vaaleanruskeaa, kääntele siitä viidesosa paahdettujen pähkinöiden joukkoon. Siirrä pähkinät leivinpaperin avulla pois pelliltä jäähtymään ja ripottele sormisuolaa niiden päälle.

  6. Laita sulaa sokeria sisältävä pannu takaisin levylle matalalle lämmölle. Kuumenna varovasti, jottei sokeri pala.

  7. Kaada lämmin kerma pannulle kuuman sokerin joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Lisää voi ja inkivääri. Jatka keittämistä hetki miedolla lämmöllä. Jätä inkivääri maustamaan kinuskia vähintään 15 minuutiksi. Nosta inkivääripala pois.

  8. Tee kreemi. Vaahdota voi kuohkeaksi ja vaaleaksi. Pyyhi välillä kulhon reunat ja pohja nuolijalla, jotta saat kreemistä tasaista. Siivilöi joukkoon tomusokeri kahdessa erässä. Lisää 4 rkl jäähtynyttä inkiväärikinuskia kreemiin. Laita kreemi pursotinpussiin.

  9. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä.

  10. Tee mousse. Vaahdota kuohukerma. Sekoita 1½ dl inkiväärikinuskia, vaniljatangon siemenet ja tuorejuusto yhteen. Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon. Siirrä seos pursotinpussiin.

  11. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen. Pursota kakkupohjan ulkoreunaan kehä voikreemiä, pursota seuraava kehä moussella. Levitä keskelle puolet jäljelle jääneestä kinuskista. Siirry sitten seuraavaan kerrokseen. Viimeistele kansi voikreemillä ja pekaanipähkinöillä.

Vinkki Jos tarjoat kakun myöhemmin, säilytä se jääkaapissa. Ota kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Tilaa Glorian ruoka & viini
leivonta
joulu
makea joululeivonta
makea leivonta
Sokerileipuri
Äitienpäivä

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini