Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
10:00 | 18.12.2025

Sieniragulla ja tattarilla täytetty kurttukaali

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Lilli Munck ja Viivi Valo Kuva Tuomas Kolehmainen

Ah, mikä ihana näky! Täytetty kurttukaali on juhlakattauksen kaunotar, joka sopii myös vegevaihtoehdoksi joulupöytään. Sisältä paljastuu mehevä tattaritäyte, jota säestää maukas sieniragu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
5–6
40 min + uunissa 30 min
Helppo

Sieniragulla ja tattarilla täytetty kurttukaali

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pieni (noin 800 g) kurttukaali
keittämiseen 3 l vettä ja 2 tl suolaa
vuokaan 3
rkl
voita
SIENIRAGÙ
200
g
ruskeita herkkusieniä
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
pala (100 g) juuriselleriä
2
rkl
timjaminlehtiä
3
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
tomaattipyreetä
3
rkl
misotahnaa
1
dl
punaviiniä
2½
dl
kasvislientä fondista
(suolaa ja mustapippuria)
KAALI-TATTARITÄYTE
1½
dl
tattarisuurimoita
4½
dl
kasvislientä fondista
kurttukaalin sisus
1
rkl
timjaminlehtiä
3
rkl
voita
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
1
dl
vettä

Vaiheet

  1. Valmista ensin sieniragù. Kuutioi sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkana ja selleri karkeaksi. Nypi timjaminlehdet.

  2. Paahda sieniä laakealla pannulla keskilämmöllä ilman rasvaa muutama minuutti, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljy, sipulit, juuresraasteet ja timjami. Paista noin 5 minuuttia.

  3. Lisää tomaattipyree, misotahna ja viini. Sekoita ja kiehauta. Kiehauta kasvisliemi ja lisää joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 20–30 minuuttia, kunnes ragù on sakeaa. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

  4. Huuhtele ja valuta tattarisuurimot siivilässä. Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi. Lisää tattari ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes tattari on kypsää.

  5. Kypsennä kaali. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja mausta suolalla. Leikkaa kaalista kanta pois ja kuori lehtiä, kunnes jäljelle jää tiiviimpi keskiosa. Tarvitset 10–12 lehteä. Ohenna kaalinlehtien keskiruotia hieman veitsellä. Upota lehdet kiehuvaan veteen 3 minuutiksi. Valuta lehdet siivilässä, huuhtele ne viileällä vedellä ja kuivaa keittiöpyyhkeen välissä.

  6. Leikkaa kaalin keskiosa ohuiksi suikaleiksi. Nypi timjaminlehdet. Sulata voi pannulla ja ruskista kaalisuikaleita 5–7 minuuttia. Lisää timjami, hunaja, suola ja vesi. Hauduta kannen alla muutama minuutti. Lisää keitetty tattari.

  7. Kokoa kaalikakku. Voitele pieni (Ø 20 cm) kakkuvuoka ruokalusikallisella voita. Asettele pari keitettyä kaalinlehteä vuoan pohjalle. Laita lehtien päälle puolet tattaritäytteestä ja peitä kaalinlehdillä. Laita seuraavaksi puolet sieniragùsta ja taas pari kaalinlehteä päälle. Toista, ja peitä lopuksi viimeisillä kaalinlehdillä. Laita päälle loput 2 rkl voita nokareina.

  8. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia ja kumoa kaali tarjoiluvadille.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegebaari
juhli ja nauti
kasvisruoka
kurttukaali
sieni
tattari

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini