Sisilialaisittain hunnutettu jouluhauki on mahtava pääruoka aattoiltaan. Makean hapokas tomaatti-sardellihöystö ja rapsakka persilja-leipämuru kuorruttavat hauen juhlaan.
Jouluhauki sisilialaisittain
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuivaa kalan pinta talouspaperilla. Mausta kala suolalla ja reilusti mustapippurilla. Voitele uunivuoka öljyllä ja laita haukifileet vuokaan. Jätä maustumaan vartiksi.
-
Valmista persiljamuru. Leikkaa leipä kuutioiksi ja hienonna persilja karkeasti. Raasta parmesaani ja sitruunankuori. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi muruksi.
-
Valmista tomaattihöystö. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja sardellifileet muutamaan osaan.
-
Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää sipulit, kaprikset ja sardellit. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää kirsikkatomaatit ja paista vielä pari minuuttia niin, että tomaatit hieman mehustuvat. Lisää pannulle etikka ja sokeri, kiehauta.
-
Levitä tomaattihöystö haukifileiden päälle ja ripottele pinnalle leipämuru. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.