Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Lilli Munck ja Viivi Valo Kuva Tuomas Kolehmainen

Sisilialaisittain hunnutettu jouluhauki on mahtava pääruoka aattoiltaan. Makean hapokas tomaatti-sardellihöystö ja rapsakka persilja-leipämuru kuorruttavat hauen juhlaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsentäminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouluhauki sisilialaisittain

Ainekset

600
g
ruodotonta haukifileetä
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
TOMAATTIHÖYSTÖ
1
iso punasipuli
4
valkosipulinkynttä
500
g
kirsikkatomaatteja
3
sardellifileetä
3
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
kapriksia
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
sokeria
PERSILJAMURU
2
viipaletta vaaleaa leipää
1
ruukku lehtipersiljaa
1
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
tl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuivaa kalan pinta talouspaperilla. Mausta kala suolalla ja reilusti mustapippurilla. Voitele uunivuoka öljyllä ja laita haukifileet vuokaan. Jätä maustumaan vartiksi.

  2. Valmista persiljamuru. Leikkaa leipä kuutioiksi ja hienonna persilja karkeasti. Raasta parmesaani ja sitruunankuori. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi muruksi.

  3. Valmista tomaattihöystö. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja sardellifileet muutamaan osaan.

  4. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää sipulit, kaprikset ja sardellit. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää kirsikkatomaatit ja paista vielä pari minuuttia niin, että tomaatit hieman mehustuvat. Lisää pannulle etikka ja sokeri, kiehauta.

  5.  Levitä tomaattihöystö haukifileiden päälle ja ripottele pinnalle leipämuru. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla