Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Kala
Suolainen leivonta
10:00 | 28.11.2024

Rapupannari ja sinapinsiemensalsa

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Juhlien ja illanistujaisten himotuin herkku on rapupannari! Ohuessa pannarissa on vienon tattarinen, blinejä muistuttava maku. Täyte valmistuu ranskankermasta ja katkaravuista. Kaiken kruunaa sinapinsiemenistä keitetty salsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 palaa
45 min + taikinan tekeytyminen 1 t + kypsennys 25 min
Helppo

Rapupannari ja sinapinsiemensalsa

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

200
g
ranskankermaa
7
dl
vettä kiehautettuna
25
g
hiivaa
1½
tl
suolaa
2
dl
tattarijauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
50
g
voita sulatettuna
3
kananmunaa
RAPUTÄYTE
1
kg
kokonaisia katkarapuja (sulatettuna)
150
g
ranskankermaa
2
tl
dijoninsinappia
2
dl
kuohukermaa
SINAPINSIEMENSALSA
1
ps (noin 40 g)
sinapinsiemeniä
1
dl
vettä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
rkl
tilliä hienonnettuna
1
rkl
rypsiöljyä
LISÄKSI
½
ruukku tilliä

Vaiheet

  1. Sekoita ranskankerma kuumaan veteen, jolloin lopputuloksena on kädenlämpöinen neste. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja jauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunti. Taikina saa kuplia reilusti.

  2. Tee salsa. Laita sinapinsiemenet, vesi, etikka, sokeri ja suola kattilaan. Anna kiehua hiljalleen poreillen ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet. Anna jäähtyä pannarin valmistumisen ajan.

  3. Sulata voi. Sekoita voisula ja munat pannaritaikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä noin puoli tuntia ennen leikkaamista.

  4. Kuori täytteeseen tulevat katkaravut. Sekoita pyrstöjen joukkoon ranskankerma ja sinappi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteeseen.

  5. Hienonna ruohosipuli ja tilli pieneen kulhoon ja sekoita öljy joukkoon. Nosta sinapinsiemenet lusikalla kattilasta salsan joukkoon.

  6. Leikkaa jäähtynyt pannari annospaloiksi. Jaa täyte paloille ja lusikoi sinapinsiemensalsaa päälle. Viimeistele tillinoksilla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
suolainen leivonta
Leivät & piirakat
juhli ja nauti
joulu

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini