Sinisimpukat ja orzo-pasta ovat täydellinen pari. Orzo saa makunsa ja mehevyytensä simpukoiden keitinliemestä, joka imeytetään jyväpastaan kypsennyksen aikana. Parmesaanimajoneesi on piste iin päälle.
Sinisimpukkaorzo
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita majoneesista. Pese sitruuna ja raasta sen kuori hienoksi. Raasta parmesaani hienoksi. Sekoita majoneesi, parmesaani ja sitruunankuoriraaste keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa ruoan valmistumisen ajan.
-
Huuhtele simpukat ja harjaa kuoret karkealla harjalla puhtaiksi juoksevan veden alla. Poista joukosta rikkinäiset simpukat. Koputtele avonaisia simpukoita ja heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.
-
Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia timjaminoksien kanssa voissa isossa kattilassa runsaan minuutin ajan. Nosta lämpöä, lisää vermutti ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi, kaada sinisimpukat kattilaan ja laita kansi päälle. Kypsennä täydellä teholla 2-3 minuuttia. Siirrä kattila syrjään liedeltä. Valuta kannen avulla simpukoiden liemi siivilän läpi kulhoon. Jätä simpukat kattilaan kannen alle.
-
Kiehauta kanaliemi toisessa kattilassa.
-
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita valkosipuli, nduja ja öljy kannelliseen pannuun tai kasariin ja paista pari minuuttia. Lisää orzo, simpukoiden keitinliemi ja runsaat puolet kanaliemestä. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää kanalientä tarvittaessa kypsennyksen aikana. Orzo saa olla napakan kypsää.
-
Poista kokonaan kiinni jääneet simpukat. Tarjoa pasta simpukoiden ja parmesaanimajoneesin kanssa.
Vinkki Pastaa ei kannata sekoitella enää kypsennyksen loppuvaiheessa. Näin orzo saa muodostaa kauniin helmimäisen pinnan. Simpukat voi latoa tarjolle joko pastan päälle tai erikseen kulhoon. Kata pöytään myös lautanen syödyille simpukoille sekä kosteuspyyhkeitä.