Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
10:00 | 6.9.2024

Suolakaramelli tarte tatin

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tuttu omenainen keikauspiiras tarte tatin saa ihanan makunsa karamellisoiduista omenoista. Tässä versiossa makua tasapainottaa ripaus suolaa. Kanelilla maustettu, pehmeäksi vatkattu ranskankerma on tarte tatinille täydellistä seuraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6 palaa
30 min + kypsennys 35 min
Helppo

Suolakaramelli tarte tatin

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pkt (400 g)
laskostettu, esikaulittu voitaikinalevy
n. 8
pientä kotimaista omenaa
2
dl
sokeria
50
g
voita
½
tl
sormisuolaa
(TARJOILUUN
kanelilla maustettua vatkattua ranskankermaa, pekaanipähkinöitä rouhittuna)

Vaiheet

  1. Ota taikinalevy sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista. Kuori omenat, puolita ne ja poista siemenkodat.

  2. Laita sokeri valurautapannuun (Ø noin 22 cm). Sulata sokeri miedohkolla lämmöllä. Älä sekoita sulamisen aikana. Kun sokeri on sulanut, nosta lämpöä. Anna sokerin kuplia noin 5 minuuttia, kunnes se on tummahkon, kultaisen karamellin väristä. Tarkkaile paistumista, sillä liian tummaksi paahtunut sokeri maistuu kitkerältä. Liian vaalea karamelli jää taas valuvaksi paiston jälkeen.

  3. Ota pannu pois liedeltä. Kuutioi voi pieneksi ja lisää varovasti joukkoon. Mausta suolalla.

  4. Asettele omenat pannulle tiiviisti vieretysten leikkauspinta ylöspäin. Tee lopuista omenoista lohkoja ja täytä niillä kolot siten, että koko pannun pinta on omenoiden peitossa. Laita pannu takaisin liedelle ja kypsennä noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.

  5. Kauli taikina ohuemmaksi levyksi. Pistele siihen reikiä. Nosta taikina pannuun. Siisti reunat ja työnnä niitä hieman omenoiden alle.

  6. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Kumoa piiras varovasti. Tarjoa sellaisenaan tai kanelilla maustetun, vatkatun ranskankerman kanssa. Viimeistele halutessasi rouhimalla pinnalle pekaanipähkinöitä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
tarte tatin
suolakaramelli
leivonta
Äitienpäivä

Suosituimmat

Taatelikakku

Mangosalsa

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini