Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
10:00 | 16.9.2025

Rapsakkaa lohta ja kananmunia uunissa

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Uunilohi on ihanaa, ja vielä parempaa kun lisukkeet valmistuvat samassa vuoassa. Lyhyellä kypsennysajalla kasvikset jäävät rapsakoiksi ja lohesta tulee juuri sopivan mehevää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Rapsakkaa lohta ja kananmunia uunissa

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
ruodotonta lohifileetä
1
fenkoli
1
parsakaali
12
ruusukaalia
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
limetti
3
timjaminoksaa
LISÄKSI
1
valkosipulinkynsi
1
dl
pankojauhoja
2
rkl
öljyä
4
kananmunaa
1
tl
sormisuolaa

Vaiheet

  1. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kala neljäksi annospalaksi.

  2. Leikkaa fenkoli ja parsakaali suupaloiksi. Poista ruusukaaleista kova kanta ja puolita kaalit. Levitä kasvikset pellille ja nosta lohipalat päälle. Yhdistä öljy ja mausteet. Purista limetistä mehu joukkoon. Mausta kasvikset ja lohi mausteöljyllä ja kääntele samalla timjaminoksat joukkoon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

  3. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita pankojauhot, öljy ja valkosipuli keskenään.

  4. Nosta vuoka uunista ja riko kananmunat lohipalojen väleihin, kasvisten päälle. Ripottele pankojauhoseos kalapalojen päälle. Laita vuoka takaisin uuniin noin 7–8 minuutiksi tai kunnes valkuainen on hyytynyt. Mausta munat ripauksella suolaa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Lohi
päivän katiska
Arjen nopeat
uunilohi

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini