Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3407 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Silkkisen pehmeäksi paahtunut purjo on ihana alkuruoka! Hapokas vinegretti ja täyteläinen jogurtti tuovat vastapainoa purjon makeudelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahtopurjot ja hasselpähkinävinegretti

Ainekset

8
ohutta purjoa
½
dl
oliiviöljyä
2
tl
sormisuolaa
HASSELPÄHKINÄVINEGRETTI
1
dl
pähkinäöljyä tai mietoa oliiviöljyä
¼
dl
(sherry)viinietikkaa
1
tl
sormisuolaa
1
tl
vaahterasiirappia tai hunajaa
¾
dl
paahdettuja hasselpähkinöitä
LISÄKSI
4
dl
maustamatonta jogurttia (10 %)
¼
tl
suolaa
versoja tai pieniä yrttejä

Työvaiheet

  1. Leikkaa purjoista vihreä osa pois, halkaise ja huuhdo purjot. Aivan ohuet purjot voit käyttää halkaisematta.

  2. Laita purjot uuniastiaan. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla.

  3. Paahda 200-asteisessa uunissa purjojen koosta riippuen 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Jäähdytä huoneenlämpöisiksi.

  4. Sekoita vinegretin öljy, etikka, suola ja vaahterasiirappi keskenään. Rouhi pähkinät ja lisää ne kastikkeeseen.

  5. Mausta jogurtti suolalla ja levitä se tarjoilulautaselle. Laita purjot jogurtin päälle ja valuta pinnalle vinegrettiä. Koristele halutessasi versoilla ja tarjoa lisäksi paahdettua leipää.

Vinkki Jos purjot ovat paksuja, paahda ne viipaloituna. Muista huuhtoa lehtien välit ennen paahtamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1183 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Täyteläinen bataattisosekeitto sopii sekä arkipöytään että viikonlopun retkille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-linssikeitto

Ainekset

1
(n. 700 g)
bataatti
1
sitruunan raastettu kuori
3
sentin pala inkivääriä
2
rkl
öljyä
tl
juustokuminaa
1
tl
kardemummaa
1
l
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
1
rkl
hunajaa
1
kasvisliemikuutio
1
tl
suolaa
Paahdetut mantelit
1
rkl
öljyä
½
tl
savupaprikaa
1
ps (80 g)
kuorellisia manteleita
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele bataatti. Pese sitruuna ja raasta kuori. Raasta pala inkivääriä.
  2. Lisää kattilaan öljy, juustokumina ja kardemumma. Hauduta mausteita miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon bataattipalat, vesi, linssit ja kaikki loput ainekset.

  3. Keitä hiljalleen 20 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

  4. Tee lisukkeeksi paahdetut mantelit. Kuumenna öljy paistinpannulla. Hauduta savupaprikaa öljyssä ja lisää mantelit. Kääntele manteleita pannulla muutama minuutti. Jäähdytä ja ripottele joukkoon suolaa. Tarjoa mantelit keiton kanssa.

Vinkki! Pakkaa kuuma keitto retkelle termospulloon.

Hyvä terveys on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Linsseillä rikastetun kasvispastan maussa ja ulkonäössä riittää ihasteltavaa. Fenkoli tuo kastikkeeseen anismaisen pirskahduksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaatti-linssipasta

Ainekset

1
kg
tomaatteja
1
fenkoli
1
pieni kesäkurpitsa
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
3
rkl
hienonnettua minttua tai basilikaa
1
prk (250 g)
kypsiä punaisia linssejä
50
g
fetajuustoa
LISÄKSI
150
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele tomaatit, poista niistä kannat ja leikkaa kuutioiksi. Pienille kirsikkatomaateille riittää huuhtaisu. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  2. Paista kasviksia pannulla tilkassa öljyä viitisen minuuttia. Mausta suolalla, sokerilla ja yrteillä. Jatka hauduttamista kannen alla 15–20 minuuttia. Lisää vettä, jos kastike kuivahtaa.

  3. Valuta ja huuhtele linssit, ja lisää kastikkeeseen.

  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä ja sekoita kastikkeeseen. Murustele päälle fetajuustoa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1183 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Klassisimmat bagelien täytteet ovat avokado ja kylmäsavulohi. Kokeile myös soseuttaa avokadon joukkoon piparjuurituorejuustoa.
Klassisimmat bagelien täytteet ovat avokado ja kylmäsavulohi. Kokeile myös soseuttaa avokadon joukkoon piparjuurituorejuustoa.
Parempaa välipalaa ei olekaan kuin rapeapintainen, siemenillä päällystetty bageli. Voit valita mieleiset täytteet suolaisen tai makean nälkään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Bagelit

Ainekset

5
dl
vettä
50
g
margariinia
n. 1
l
vehnä- tai sämpyläjauhoja
1
ps
kuivahiivaa
1
rkl
sokeria
tl
suolaa
Keitinvesi
3
l
vettä
2
rkl
siirappia
Pinnalle
1
muna
unikon- tai seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sulata rasva. Lisää jauhojen joukkoon kuivahiiva.
  2. Alusta nesteeseen puolet jauhoista, sokeri ja suola. Vaivaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja rasva. Alusta taikina kimmoisaksi. Nostata taikinaa liinan alla puoli tuntia.
  3. Pyöräytä kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi. Jaa pötkö 12 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla vielä puoli tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  4. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon siirappi. Pyöräytä pullien keskelle reikä peukalolla ja venytä rinkeleiksi. Kypsennä muutama kerrallaan kiehuvassa vedessä pari minuuttia.
  5. Nosta rinkelit reikäkauhalla leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele bagelit munalla ja ripottele pintaan siemeniä. Paista bageleitä uunissa 15 minuuttia.
  6. Täytä jäähtyneet bagelit avokadolla ja kylmäsavulohella, tuorejuustolla ja marjoilla tai vaikkapa hummuksella ja kasviksilla.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1183 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvispyttipannun proteiini tulee härkäpavusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsa-härkispannu

Ainekset

1
(n. 600 g)
myskikurpitsa
1
rkl
öljyä
300
g
punakaalia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
pkt (250 g)
härkäpapusuikaleita, esim. Härkis lempeä sitruuna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
persiljaa silputtuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa. Koverra lusikalla siemenet pois. Leikkaa kurpitsa kuorineen lohkoiksi. Sipaise päälle öljyä. Paahda uunissa 30 minuuttia. Leikkaa pehmeä kurpitsa kuutioiksi.
  2. Suikaloi punakaali. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon härkäpapusuikaleet. Paista 5 minuuttia.
  4. Lisää punakaali ja kurpitsa. Jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää suola ja pippuri. Viimeistele persiljalla.