Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
10:00 | 18.9.2025

Paahtopurjot ja hasselpähkinävinegretti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Silkkisen pehmeäksi paahtunut purjo on ihana alkuruoka! Hapokas vinegretti ja täyteläinen jogurtti tuovat vastapainoa purjon makeudelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Paahtopurjot ja hasselpähkinävinegretti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

8
ohutta purjoa
½
dl
oliiviöljyä
2
tl
sormisuolaa
HASSELPÄHKINÄVINEGRETTI
1
dl
pähkinäöljyä tai mietoa oliiviöljyä
¼
dl
(sherry)viinietikkaa
1
tl
sormisuolaa
1
tl
vaahterasiirappia tai hunajaa
¾
dl
paahdettuja hasselpähkinöitä
LISÄKSI
4
dl
maustamatonta jogurttia (10 %)
¼
tl
suolaa
versoja tai pieniä yrttejä

Vaiheet

  1. Leikkaa purjoista vihreä osa pois, halkaise ja huuhdo purjot. Aivan ohuet purjot voit käyttää halkaisematta.

  2. Laita purjot uuniastiaan. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla.

  3. Paahda 200-asteisessa uunissa purjojen koosta riippuen 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Jäähdytä huoneenlämpöisiksi.

  4. Sekoita vinegretin öljy, etikka, suola ja vaahterasiirappi keskenään. Rouhi pähkinät ja lisää ne kastikkeeseen.

  5. Mausta jogurtti suolalla ja levitä se tarjoilulautaselle. Laita purjot jogurtin päälle ja valuta pinnalle vinegrettiä. Koristele halutessasi versoilla ja tarjoa lisäksi paahdettua leipää.

Vinkki Jos purjot ovat paksuja, paahda ne viipaloituna. Muista huuhtoa lehtien välit ennen paahtamista.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
purjo
Viikonloppubistro
Vegebaari
Hasselpähkinä
vinegretti

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Lyonin kana

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini