Silkkisen pehmeäksi paahtunut purjo on ihana alkuruoka! Hapokas vinegretti ja täyteläinen jogurtti tuovat vastapainoa purjon makeudelle.
Paahtopurjot ja hasselpähkinävinegretti
Ainesosat
Vaiheet
-
Leikkaa purjoista vihreä osa pois, halkaise ja huuhdo purjot. Aivan ohuet purjot voit käyttää halkaisematta.
-
Laita purjot uuniastiaan. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla.
-
Paahda 200-asteisessa uunissa purjojen koosta riippuen 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Jäähdytä huoneenlämpöisiksi.
-
Sekoita vinegretin öljy, etikka, suola ja vaahterasiirappi keskenään. Rouhi pähkinät ja lisää ne kastikkeeseen.
-
Mausta jogurtti suolalla ja levitä se tarjoilulautaselle. Laita purjot jogurtin päälle ja valuta pinnalle vinegrettiä. Koristele halutessasi versoilla ja tarjoa lisäksi paahdettua leipää.
Vinkki Jos purjot ovat paksuja, paahda ne viipaloituna. Muista huuhtoa lehtien välit ennen paahtamista.