Karviaispullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja ja vatkaa maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.
-
Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
-
Valmista vaniljakastike. Kaada maito kulhoon ja vatkaa kastikejauhe joukkoon. Laita kastike tekeytymään jääkaappiin.
-
Muotoile kohonnut taikina tangoksi. Leikkaa tangosta 12 palaa. Pyörittele palat pikkupulliksi kahden leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.
-
Laita karviaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.
-
Ota juomalasi tai muki, jonka pohjan halkaisija on 6–7 cm. Kasta lasin pohja jauhoissa ja paina sillä pulliin syvennys. Toista painallukset, ja voitele pullien reunat munalla.
-
Jaa syvennyksiin vaniljakastiketta ja annostele päälle karviaisia. Koristele halutessasi raesokerilla.
-
Paista pullia 200 asteessa 12–14 minuuttia.