ET-lehti on lisännyt 332 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Tarjoa uunissa hautunut omena-ruispuuro karpalokiisselin ja kerma- tai maitotilkan kanssa. Lisää annoksiin vielä hyviä rasvoja pähkinöistä ja siemenistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
3½ t
Vaikeustaso
Helppo

Omena-ruispuuro & karpalokiisseli

Ainekset

1
l
vettä
2
dl
omenasosetta
3
dl
karkeita ruisjauhoja
½–1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
2 + 4
rkl
voita
KARPALOKIISSELI
1
appelsiini
7
dl + 1 dl
vettä
1
pss (200 g)
karpaloita
1
dl + 1 rkl
sokeria
4
rkl
perunajauhoja
LISÄKSI
1
dl
kermaa tai maitoa
pähkinöitä tai siemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kiehauta vesi ja omenasose kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot. Lisää sokeri ja suola.

  2. Kaada seos kattilasta isoon (n. 3 l) voideltuun uunivuokaan. Hauduta puuroa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

  3. Sekoita puuroa välillä ja laske uunin lämpö 130 asteeseen. Lisää puuron pinnalle voinokareita ja peitä leivinpaperilla. Jatka paistamista ainakin 3 tuntia. Mitä kauemmin puuro saa hautua, sen parempaa siitä tulee.

  4. Valmista puuron kypsyessä karpalokiisseli. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta kuoren oranssi pinta raastimen pienellä terällä. Purista appelsiinin mehu.

  5. Kiehauta 7 dl vettä kattilassa. Lisää karpalot. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja anna sen liueta nesteeseen.

  6. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon appelsiinin kuori ja mehu.

  7. Sekoita perunajauhot kylmään veteen (1 dl). Kaada suurus kattilaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoittamatta, kunnes kiisseli pulpahtaa.

  8. Kaada kuuma kiisseli tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle sokeria. Tarjoa huoneenlämpöisenä puuron kanssa.

  9. Koristele puuroannokset pähkinöillä, siemenillä ja kermatilkalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1183 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Klassisimmat bagelien täytteet ovat avokado ja kylmäsavulohi. Kokeile myös soseuttaa avokadon joukkoon piparjuurituorejuustoa.
Klassisimmat bagelien täytteet ovat avokado ja kylmäsavulohi. Kokeile myös soseuttaa avokadon joukkoon piparjuurituorejuustoa.
Parempaa välipalaa ei olekaan kuin rapeapintainen, siemenillä päällystetty bageli. Voit valita mieleiset täytteet suolaisen tai makean nälkään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Bagelit

Ainekset

5
dl
vettä
50
g
margariinia
n. 1
l
vehnä- tai sämpyläjauhoja
1
ps
kuivahiivaa
1
rkl
sokeria
tl
suolaa
Keitinvesi
3
l
vettä
2
rkl
siirappia
Pinnalle
1
muna
unikon- tai seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sulata rasva. Lisää jauhojen joukkoon kuivahiiva.
  2. Alusta nesteeseen puolet jauhoista, sokeri ja suola. Vaivaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja rasva. Alusta taikina kimmoisaksi. Nostata taikinaa liinan alla puoli tuntia.
  3. Pyöräytä kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi. Jaa pötkö 12 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla vielä puoli tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  4. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon siirappi. Pyöräytä pullien keskelle reikä peukalolla ja venytä rinkeleiksi. Kypsennä muutama kerrallaan kiehuvassa vedessä pari minuuttia.
  5. Nosta rinkelit reikäkauhalla leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele bagelit munalla ja ripottele pintaan siemeniä. Paista bageleitä uunissa 15 minuuttia.
  6. Täytä jäähtyneet bagelit avokadolla ja kylmäsavulohella, tuorejuustolla ja marjoilla tai vaikkapa hummuksella ja kasviksilla.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1183 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Virtaa ja väriä! Lohko pannulle keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Sienten ja tomaattien hyvät maut kannattaa pyyhkäistä parempiin suihin paahtoleivällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienipannu

Ainekset

1
rs (200 g)
tummia herkkusieniä
2
salottisipulia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
2
rkl
öljyä
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
ps (65 g)
tuoretta pinaattia
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise osa tomaateista. Kuutioi feta.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista kuumalla pannulla sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit, feta ja balsamicokastike. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti muutamaksi minuutiksi hautumaan. Mausta pippurilla ja maun mukaan suolalla.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1183 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.

ET-lehti on lisännyt 332 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Munakas on maukas pikaruoka. Pakastettu lehtikaali tai pinaatti on helppo tapa lisätä annokseen hyvää tekeviä kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustomunakas

Ainekset

1
prk (100 g)
maitorahkaa
1
kevätsipulinvarsi
3
munaa
3
rkl
vettä tai maitoa
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
2
rkl
voita
1
dl
pakastepinaattia tai -lehtikaalia

Työvaiheet

  1. Valuta raejuustosta neste siivilässä. Hienonna sipulinvarret.

  2. Riko munat kulhoon. Lisää neste, mausteet ja raejuusto. Vatkaa tasaiseksi.

  3. Kuumenna pannulla öljy ja voi. Laita pakastetut pinaatit tai lehtikaalit ja sipulinvarret pannulle. Paista pari minuuttia niin, että pakasteet sulavat ja niistä irronnut neste haihtuu.

  4. Laske lieden lämpötilaa ja kaada munakasseos pannulle, peitä kannella ja hauduta munakasta 3–5 minuuttia. Käännä lastalla munakkaan reunat päällekkäin ja nauti munakas täysjyväleivän kanssa.