Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 80 kpl
40 min + 1 t
Helppo
Vaaleat piparit
Ainesosat
250
g
voita
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2½
dl
perunajauhoja
5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
rkl
kanelia tai 1 rkl hienoksi raastettua (luomu) sitruunan kuorta
1 ½
dl
kermaa
Vaiheet
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella sekaisin. Yhdistä jauhot. Mausta jauhoseos kanelilla tai sitruunalla. Lisää voivaahtoon. Mittaa sekaan kerma.
- Sekoita puuhaarukalla nopeasti tasainen taikina. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota taikinasta noin kolmannes kerrallaan ja kauli levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla taikinasta piparkakkuja. Nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille.
- Paista pipareita 5–8 minuuttia.