Värikästä juuresvuokaa kauniimpaa annosta ei olekaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
30 min + 1 t
Helppo
Juuresgratiini
Ainesosat
5
keskikokoista punajuurta
4
paksua porkkanaa
5
keskikokoista perunaa
4
dl
kuohukermaa
2½
dl
raastettua parmesaania
1½
tl
timjamia kuivattuna
1½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
½
dl
korppu- tai mantelijauhoa
1
dl
vahvaa juustoraastetta, esim. mustaleima emmental tai gruyère
Lisäksi
foliota
tuoretta timjamia
Vaiheet
- Kuori ja viipaloi punajuuret, porkkanat ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Pidä punajuuret erillään, jotta ne eivät värjää muita juureksia.
- Sekoita kermaan parmesaaniraaste, timjami, suola ja pippuri.
- Lisää uunivuuan pohjalle puolet kermasta. Asettele juureslastut vuokaan jonoiksi. Kaada päälle loppu kerma. Ripottele pinnalle korppu- tai mantelijauhoa. Peitä vuoka foliolla.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kypsennä juurekset pehmeiksi eli noin 50 minuuttia.
- Nosta lämpötila 225 asteeseen. Poista folio. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä vielä 10 minuuttia.
- Silppua päälle timjamia.
Vinkki! Käytä kumikäsineitä punajuuria käsitellessäsi.