Tarjoa lohijäädyke esimerkiksi tumman saaristolaisleivän ja mädin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Lohijäädyke
Ainesosat
Vaiheet
-
Hienonna lohi tehosekoittimessa. Sekoita tuorejuusto ja sitruunamehu joukkoon.
-
Vatkaa kerma vaahdoksi ja hienonna yrtit veitsellä. Kääntele kermavaahto ja yrtit lohi-tuorejuustoseokseen. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
-
Vuoraa pakastusta kestävä, suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla (vuoan vetoisuus n. 1,2 l), ja kaada seos siihen. Laita jäädyke pakastimeen vähintään 6 tunniksi.
-
Ota jäädyke huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen tarjoamista. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele esim. tuoreilla yrteillä ja mädillä.
Vinkki! Lohijäädykemassaa kannattaa maistella ennen jäädyttämistä, sillä valmiin lämminsavulohen suolapitoisuudet vaihtelevat.