Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
8:00 | 20.12.2025

Lohijäädyke

Lisää omaan keittokirjaan
Hyvä terveys on lisännyt 497 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tarjoa lohijäädyke esimerkiksi tumman saaristolaisleivän ja mädin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 annosta (viipaletta)
30 min
Helppo

Lohijäädyke

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
ruodotonta lämminsavulohta
200
g
maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 11 %)
2
rkl
sitruunamehua
2
dl
kevytvispikermaa (esim. Flora Vispi 20%)
2
rkl
tilliä
2
rkl
ruohosipulia
(suolaa)

Vaiheet

  1. Hienonna lohi tehosekoittimessa. Sekoita tuorejuusto ja sitruunamehu joukkoon.

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja hienonna yrtit veitsellä. Kääntele kermavaahto ja yrtit lohi-tuorejuustoseokseen. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

  3. Vuoraa pakastusta kestävä, suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla (vuoan vetoisuus n. 1,2 l), ja kaada seos siihen. Laita jäädyke pakastimeen vähintään 6 tunniksi.

  4. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen tarjoamista. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele esim. tuoreilla yrteillä ja mädillä.

Vinkki! Lohijäädykemassaa kannattaa maistella ennen jäädyttämistä, sillä valmiin lämminsavulohen suolapitoisuudet vaihtelevat.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
jäädyke
päivän katiska
Lohi
juhli ja nauti
Kemut

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini