Omenatorttu syntyy valmiista taikinasta isollekin porukalle leipurin sisäistä rauhaa häiritsemättä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 palaa
45 min
Helppo
Luumu-omenatorttu
Ainesosat
1
iso (600 g)
lehtitaikinalevy, esim. Myllyn Paras
5–6
(kotimaista) omenaa
1
muna
1
prk
luumumarmeladia
2
tl
kanelia
2
rkl
tomusokeria
Vaiheet
- Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Jos omenat eivät ole kotimaisia, ne kannattaa myös kuoria.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikinalevyä aavistuksen ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Leikkaa veitsellä taikinan pintaan reunojen suuntaiset viillot noin 2 cm:n päähän reunoista. Pistele taikinaa haarukalla keskeltä muutaman kerran, jotta pohja ei kohoile uunissa. Voitele reunat munalla.
- Vedä taikinalevy pellille. Levitä kerros luumumarmeladia keskelle, voitelemattomalle alueelle. Lado ohuita omenaviipaleita päälle ja ripottele niille kanelia.
- Käännä tortun voideltuja reunoja kevyesti ylöspäin. Nipistä kulmia niin, että ne tukevat reunoja. Paista torttua uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Siivilöi tomusokeri tortulle.