Kodin Kuvalehti on lisännyt 1172 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Frendien seitsemännellä kaudella (2001) kaverusten ovelle toimitettiin vahingossa niin herkullista juustokakkua, ettei nauttimista estänyt edes herkun putoaminen rappukäytävään.
Frendien seitsemännellä kaudella (2001) kaverusten ovelle toimitettiin vahingossa niin herkullista juustokakkua, ettei nauttimista estänyt edes herkun putoaminen rappukäytävään.
Paistettu juustokakku on amerikkalainen klassikko. Kasaa kaikin mokomin kakun päälle marjoja ja lorauta vaahterasiirappia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

New Yorkin juustokakku

Ainekset

150
g
voita
½
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
muna
rkl
kylmää vettä
Täyte
150
g
voita
500
g
rahkaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
3
munaa
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
sitruunankuorta
2
rkl
perunajauhoja
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan (ø 20–24 cm) pohjalle leivinpaperi.
  2. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää jauhot, muna ja vesi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
  3. Sulata voi. Lisää joukkoon rahka ja ranskankerma. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
  4. Lisää keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri rahkaseokseen. Raasta joukkoon sitruunan kuorta. Lisää myös perunajauhot ja suola.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita rahkaseos ja valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan.
  6. Paista juustokakkua uunissa noin tunnin. Anna kakun jäähtyä rauhassa ja säilytä yön yli jääkaapissa.
  7. Nauti kakku marjojen kanssa.

Vinkki! Rahkan voi vaihtaa 400 grammaan maustamatonta tuorejuustoa, mutta rahkatäyte on kevyempää ja kuohkeampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3396 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Klassikko toscakakku saa tänä syksynä ylleen omenaisen viitan. Tästä piirakasta riittää jaettavaa isolle joukolle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 30 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Omena-toscapiirakka

Ainekset

8–9
(n. 1 kg)
kotimaista punakuorista omenaa
¾
dl
ruokosokeria
1
tl
kanelia
TAIKINA
150
g
voita
5
kananmunaa
3
dl
ruokosokeria
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
TOSCAKUORRUTUS
150
g
voita
dl
ruokosokeria
300
g
mantelilastuja
2
rkl
vehnäjauhoja
rkl
maitoa

Työvaiheet

  1. Kuutioi omenat kuorineen. Sekoita joukkoon sokeri ja kaneli. Anna maustua.

  2. Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi.

  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti tasaiseksi.

  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Valuta omenoista irronnut liemi talteen. Ripottele omenakuutiot taikinan pinnalle.

  5. Paista piirakkaa ensin 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia, kunnes taikina on saanut hieman väriä.

  6. Sulata sillä aikaa kuorrutteen voi isossa kattilassa. Sekoita joukkoon omenoiden liemi, sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta sekoittaen ja nosta liedeltä.

  7. Ota piirakka uunista ja levitä toscaseos kuumana piirakan pinnalle. Paista uunin toiseksi ylimmällä tasolla 8–10 minuuttia, kunnes piirakan pinta on paahtunut kullankeltaiseksi. Varo, ettei kuorrutus tummu liikaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1172 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Valurautapata toimii sekä induktioliedellä että uunissa. Mehevän possupadan makuihin sopii myös joukkoon pilkottu omena.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen possupata

Ainekset

700
g
porsaan kassleria
2
rkl
öljyä
6–8
salottisipulia
5
valkosipulinkynttä
3
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
dl
kuivattuja suppilovahveroita tai mustatorvisieniä
3
salvian oksaa
2
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
100
g
ruusukaalia
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia etukäteen.
  2. Kuutioi liha reiluiksi paloiksi. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet.
  3. Ruskista possupalat öljyssä pannulla pienissä erissä. Lisää pannulle sipulit. Paista sekoitellen muutama minuutti. Kaada lihat ja sipulit pataan.
  4. Lorauta pataan vesi. Lisää liemikuutio, kuivatut sienet, salvia, sinappi, suola ja pippuri. Hauduta pataa liedellä kannen alla hiljaisella tulella noin 45 minuuttia.
  5. Poista ruusukaalien uloimmat lehdet ja kuivat kannat. Halkaise suurimmat. Lisää pataan ruusukaalit ja kerma. Hauduta vielä 15 minuuttia.

Vinkki! Padan voi hauduttaa edellisenä päivänä ja jatkaa tarjoilupäivänä ruusukaalien ja kerman lisäämisestä. Jos pata on ollut yön jääkaapissa, pidennä hieman haudutusaikaa.

Hyvä terveys on lisännyt 307 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Affogato al caffe, suomeksi ”kahviin hukkunut”, on yksinkertainen mutta herkullinen italialainen jälkiruokaklassikko.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jäätelökahvi ”Affogato”

Ainekset

JÄÄTELÖ
2
kananmunaa
1
vaniljatanko
3
dl
kevytvispikermaa (esim. Flora Vispi 20%)
2
rkl
vaaleaa siirappia
LISÄKSI
n. 8
dl
voimakasaromista, kofeiinitonta kahvia
VANILJA-MANTELISIIRAPPI
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
2–3
tippaa karvasmanteliaromia (Dr Oetker)

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

  2. Kaavi vaniljatangosta siemenet kulhoon ja lisää kerma. Säästä vaniljatanko. Vatkaa kerma vaahdoksi.

  3. Yhdistä vaahdot ja makeuta siirapilla. Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään rasiaan ja jäädytä vähintään 5 tuntia.

  4. Laita kaavittu vaniljatanko, sokeri ja vesi pieneen kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Siirrä kattila syrjään liedeltä. Nappaa vaniljatanko pois ja mausta siirappi muutamalla tipalla karvasmanteliaromia. Siirrä makusiirappi kattilasta tarjoilukannuun.

  5. Ota jäätelö noin 15 minuuttia ennen tarjoamista pakastimesta huoneenlämpöön. Valmista kofeiiniton kahvijuoma. Pyöritä jäätelöpallot kuumaa kestäviin laseihin tai kahvikuppeihin. Kaada kuuma kahvi annoksille. Nosta vanilja-mantelisiirappi pöytään jokaisen itse annosteltavaksi.

Vinkki! Jäätelömassasta riittää noin 8 hengelle, mutta kauniita palloja siitä pyörittää 5–6 kpl.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3396 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Silkkisen pehmeäksi paahtunut purjo on ihana alkuruoka! Hapokas vinegretti ja täyteläinen jogurtti tuovat vastapainoa purjon makeudelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahtopurjot ja hasselpähkinävinegretti

Ainekset

8
ohutta purjoa
½
dl
oliiviöljyä
2
tl
sormisuolaa
HASSELPÄHKINÄVINEGRETTI
1
dl
pähkinäöljyä tai mietoa oliiviöljyä
¼
dl
(sherry)viinietikkaa
1
tl
sormisuolaa
1
tl
vaahterasiirappia tai hunajaa
¾
dl
paahdettuja hasselpähkinöitä
LISÄKSI
4
dl
maustamatonta jogurttia (10 %)
¼
tl
suolaa
versoja tai pieniä yrttejä

Työvaiheet

  1. Leikkaa purjoista vihreä osa pois, halkaise ja huuhdo purjot. Aivan ohuet purjot voit käyttää halkaisematta.

  2. Laita purjot uuniastiaan. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla.

  3. Paahda 200-asteisessa uunissa purjojen koosta riippuen 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Jäähdytä huoneenlämpöisiksi.

  4. Sekoita vinegretin öljy, etikka, suola ja vaahterasiirappi keskenään. Rouhi pähkinät ja lisää ne kastikkeeseen.

  5. Mausta jogurtti suolalla ja levitä se tarjoilulautaselle. Laita purjot jogurtin päälle ja valuta pinnalle vinegrettiä. Koristele halutessasi versoilla ja tarjoa lisäksi paahdettua leipää.

Vinkki Jos purjot ovat paksuja, paahda ne viipaloituna. Muista huuhtoa lehtien välit ennen paahtamista.