Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Sami Repo

Salaatinkastike ilman öljyä? Kyllä vain. Vihermehu toimii!

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-sienisalaatti

Ainekset

2
rkl
seesaminsiemeniä
600
g
ruodotonta lohifileetä
1
tl
suolaa
3
dl
metsäsieniä (esim. suppilovahveroita tai mustatorvisieniä)
Lisäksi
vihermehua (ks. ohje alla)
babypinaattia
sitruunanlohkoja
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin vihermehu (ks. ohje alla).
  2. Paahda seesaminsimeniä kuumassa kuivassa pannussa 2-3 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  3. Puhdista lohifileestä ruodot ja ylimääräinen rasva. Leikkaa filee 4 annospalaksi. Suolaa ja pippuroi palat. Kuumenna paistinpannu hyvin kuumaksi. Lisää öljy ja pane lohipalat nahkapuoli alaspäin pannuun. Paista noin 3 minuuttia; käännä palat, lisää sienet ja paista vielä 2-3 minuuttia.
  4. Kaada vihermehu lautasille ja asettele lohipalat ja sienet päälle. Ripottele paahdetut seesaminsiemenet pinnalle ja viimeistele annokset pinaatin- ja rucolan ja sitruunalohkoilla.

Vihermehu salaatille

Ainekset

1
kurkku
2
dl
babypinaattia
2
dl
rucolaa
1
kypsä avokado
1/2
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Pese kurkku, pinaatti ja rucola.
  2. Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra hedelmäliha.
  3. Laita aineet tehosekoittimeen. Anna käydä, kunnes seos on sileää.

(4 annosta kastikkeena, 5 min)

Hyvä terveys on lisännyt 107 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Lasse Lecklin

Mintulta tuoksuva kastike syntyy samassa ajassa kuin pasta kypsyy.

Annoksia
3
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-pekonipasta

Ainekset

250
g
(pinaatti)pastaa
140
g
pekonikuutioita
350
g
kesäkurpitsaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
4
tl
omenaviinietikkaa
1
ruukku
minttua
1
rkl
persiljaa
100
g
(laktoosittomia) feta-/ salaattijuustokuutioita

Työvaiheet

  1. Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta. Ruskista pekoni kuumalla pannulla omassa rasvassa.
  2. Kuutioi kesäkurpitsa lopussa joukkoon ja vähennä hieman lämpöä. Jatka paistamista, kunnes pasta on kypsää. Mausta suolalla, pippurilla, omenaviinietikalla ja hienonnetuilla yrteillä.
  3. Kääntele feta nopeasti sekaan. Kääntele kaikki ainekset pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Raikasta parsaa, täyteläistä juustoa, ruokaisaa kvinoaa ja rapeaa pähkinärouhetta. Tässä salaatissa on kaikki kohdallaan, myös sinapin ja sitruksen maustama kastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-kvinoasalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
1
dl
hasselpähkinöitä
300
g
vihreää parsaa
l
salaattisekoitusta (esim. vuonankaali, rucola)
2
palloa
bufalamozzarellaa
Sinappikastike
1
dl
öljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
kokojyväsinappia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa keskilämmöllä sekoitellen 3–5 minuuttia. Kaada pähkinät leikkuu-laudalle ja rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita parsasuikaleet, kvinoa, pähkinärouhe ja salaattisekoitus vadilla tai salaattikulhossa.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi. Lisää kastike salaattiin ja sekoita se kevyesti käännellen.
  5. Valuta mozzarellapallot talouspaperin päällä. Revi ne suupaloiksi ja lisää salaatin päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 70 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Maailman helpoimmassa kesäpastassa ainekset yksinkertaisesta pilkotaan ja sekoitetaan keitetyn pastan joukkoon. Valmista! Mehevä lohi kypsyy kuuman pastan ja limettimehun ansiosta hieman, ja jää upean meheväksi.

Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäinen lohi-avokadopasta

Ainekset

400
g
pastaa
400
g
lohta
2
varsisipulia
5
retiisiä
2
avokadoa
2
avomaankurkkua
3
rkl
soijaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
limettiä

Työvaiheet

  1. Laita pastalle vesi kiehumaan. Pilko pastan kiehuessa lohi pieniksi kuutioiksi. Siivuta retiisit ja sipulit. Kuutioi avokadojen hedelmäliha ja leikkaa juustohöylällä kurkut suikaleiksi.
  2. Keitä ja valuta pasta. Lisää kuuman pastan joukkoon lohikuutiot ja vihannekset. Sekoita hyvin. Lisää soija ja öljy. Purista limettien mehu pastan joukkoon ja sekoita.

Kommentit (2)

Ekku

Voiko lohta oikeasti kypsyä noin vaan?

Nuudelipasta

Nythän tämä kääntyi jo itämaisiksi nuudeleiksi tuon soijan vuoksi. Itse teen tätä samaa pastaa lisäämällä öljyksi seesamiöljyä ja mukaan munakassiivuja sekä misotahnaa. Kesällä ihanaa, kun syö kylmänä, ja ilman tuota lohtakin on superhyvää.

Hyvä terveys on lisännyt 107 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Astetta terveellisempi pyttipannu! Paista edellisenä päivän yli jäänyt riisi pannulla, ja yhdistä kasviksiin sekä härkikseen.

Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Härkis-riisipannu

Ainekset

2
rkl
hasselpähkinöitä
1
rkl
seesaminsiemeniä
3
porkkanaa
1
parsakaali
3
kevätsipulia
2
tl
öljyä
4
dl
keitettyä täysjyväriisiä
1
pkt (250 g)
härkäpapuvalmistetta (Härkis TexMex)
1
rkl
limetin mehua
1
rkl
soijakastiketta
2
tomaattia kuutioina
Korianteria

Työvaiheet

  1. Rouhi pähkinöitä veitsellä pienemmiksi. Paahda pähkinärouhetta ja seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Siirrä pähkinä-siemenseos syrjään pannulta. Suikaloi porkkanat ja leikkaa parsakaali suupalan kokoisiksi nupuiksi. Hienonna kevätsipuli. Paista kasviksia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Porkkana ja parsakaali saavat jäädä reilusti napakoiksi.
  2. Lisää pannulle kypsä riisi ja härkis. Jatka paistamista vielä pari minuuttia tai kunnes riisi ja härkis ovat kunnolla kuumentuneet.
  3. Mausta pannu limetin mehulla ja soijalla ja sekoita joukkoon tomaattikuutiot. Ripottele valmiin ruoan pinnalle pähkinä-siemenseosta ja tuoretta korianteria.

Kommentit (0)