Pökerryttävän hyvien pyöryköiden valkoviini-kermakastike syntyy samassa pannussa, ja kaikki ihanan pähkinäiset maut jäävät talteen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo
Papu-pähkinäpyörykät
Ainekset
1
tlk (380/230 g)
käyttövalmiita mustapapuja
1
dl
hasselpähkinöitä
1
dl
manteleita
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
3
kananmunaa
2
dl
korppujauhoa
1
rkl
japanilaista soijakastiketta
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
valkopippuria
1
rkl
voita paistamiseen
Valkoviini-kermakastike
3
rkl
voita
1
dl
valkoviiniä
2
dl
(kaura)kermaa
1
rkl
japanilaista soijakastiketta
Lisäksi
200
g
pakastepuolukoita
1-3
rkl
sokeria
Maa-artisokka-perunamuusi
1 1/2
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
500
g
jauhoisia perunoita
300
g
maa-artisokkaa
30
g
voita
1/4
tl
suolaa
2
dl
maitoa
Työvaiheet
- Ota puolukat sulamaan. Huuhdo ja valuta pavut lävikössä. Rouhi pähkinät ja mantelit tehosekoittimessa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää pavut, sipulit ja kananmunat pähkinäseokseen ja sekoita koneella tahnaksi. Kaavi tahna kulhoon, lisää korppujauho ja mausteet ja sekoita. Anna taikinan seistä 10 minuuttia.
- Laita muusia varten vesi kiehumaan. Lisää kasvisliemi kiehuvaan veteen.
- Pyöritä paputaikinasta pyöryköitä. Paista ne voissa kauttaaltaan kullanruskeiksi, noin 10 minuuttia. Siirrä pyörykät pois pannusta.
- Lisää 3 rkl voita puhdistamattomaan pannuun. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kerma ja soija ja anna kiehua pari minuuttia.
- Sokeroi puolukat ja viimeistele muusi. Lisää pyörykät hetkeksi kastikkeeseen kuumenemaan.
- Kuori ja pilko perunat ja maa-artisokat. Lisää juurekset kiehuvaan veteen, ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.
- Kaada keitinvesi pois. Lisää voi ja suola. Soseuta perunat sähkövatkaimella ja lisää maito.