
Uunikirjolohi ja sitruunainen mätikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Pyyhi lohifilee talouspaperilla ja leikkaa annospaloiksi. Laita palat vuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla, pippurilla ja voilla. Valuta päälle siirappi tai hunaja.
-
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Käytä halutessasi paistomittaria. Mehevän kalan sisälämpö on 44–52 astetta.
-
Tee kastike. Kuumenna kerma ja viini kattilassa kiehumispisteeseen. Alenna lämpöä. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.
-
Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja purista mehu. Hienonna ruohosipuli.
-
Ota kattila liedeltä. Lisää sitruunamehu ja voi kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ruohosipuli ja 1 rkl mätiä kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.
-
Lusikoi kastike lautasille. Jaa loppu mäti kastikkeen päälle. Paloittele lohi ja nosta palat lautasille. Viimeistele tillillä ja sitruunan kuoriraasteella.