Täytetyt luumut
Ainekset
Työvaiheet
- Laita luumut, vesi, portviini ja kanelitanko kulhoon. Vuole kapea suikale pestyn sitruunan kuorta joukkoon. Sekoita ja anna luumujen liota huoneenlämmössä 5–6 tuntia tai jääkaapissa yön yli, kunnes ne ovat pehmeitä.
- Voitele leivinpaperi rypsiöljyllä. Keitä sokeri ja vesi kuultavaksi. Nosta luumut liotusliemestä; säästä liemi kakun kostukkeeksi. Upota liotetut luumut sokeriliemeen ja nosta valumaan leivinpaperille kahta lusikkaa apuna käyttäen. Luumuja ei keitetä, vaan ne vain käväisevät kattilassa saamassa kiiltoa pintaan. Anna luumujen kuivua toisistaan erillään vähintään 10 minuuttia ennen täyttämistä, kunnes pinta kestää koskettamisen.
- Valmista täyte. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Mausta sokerilla ja sitruunankuorella. Notkista tuorejuusto ja sekoita kermavaahtoon. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota luumun sisään reiästä, josta kivi on poistettu. Vaahtoa saa olla niin reilusti, että luumu pullistuu. Jos täytettä jää yli, sekoita loput kakuntäytteeseen.
- Paina jokaisen luumun sisälle pistaasipähkinä. Laita luumut jääkaappiin tarjoamiseen saakka.