Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Juhli ja nauti
Grillaus
15:56 | 1.4.2014

Grillattu teriyaki-possu

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Japanilainen possunkylki on grillijuhlien hitti. Esivalmistelussa tarvitaan malttia, sillä kylkeä keitetään kaksi tuntia mausteliemessä ennen grillaamista. Pikapaistetut kasvikset maistuvat wasabilta ja inkivääriltä, ja soijavaahto tuo annokseen sopivan suolan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 t 30 min + 2 t
Vaikea

Grillattu teriyaki-possu

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600–800
g
luutonta possunkylkeä
2–3
l
vettä
3
valkosipulinkynttä
3
cm:n
pala inkivääriä
1
chili
2
rkl
suolaa
2
rkl
sokeria

Vaiheet

  1. Laita possunkylki laakeaan kattilaan. Kaada vettä kattilaan sen verran, että liha peittyy kunnolla. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet ja inkivääri. Paloittele chili ja poista siemenet. Lisää kaikki mausteet kattilaan. Keitä kylkeä 2 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla. Varmista, että liha on veden peitossa koko ajan.
  2. Anna kyljen vetäytyä liemessään vähintään 20 minuuttia. Voit keittää kyljen jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen jääkaapissa liemessään.
  3. Tee teriyaki-kastike ja kesävihannekset.
  4. Nosta liha liemestä ja leikkaa reiluiksi viipaleiksi. Sivele viipaleet teriyaki-kastikkeella. Grillaa ne kuumassa grillissä rapeiksi, noin 5 minuuttia molemmin puolin.
  5. Tee halutessasi soijavaahto juuri ennen tarjoamista. Tarjoa possu kesävihannesten ja soijavaahdon kanssa.

 

Juomasuositus: Annoksen runsaat aasialaiset maut täyttävät suun. Täyteläinen, voimakkaasti humaloitu olut on osuva valinta. Kokeile yhdysvaltalaista Red Seal Alea, 3,81 e/0,355 l, tai Anchor Liberty Ale, 3,79 e/0,355 l. Hyvä kotimainen vaihtoehto on Malmgård Belge, 5,28 e/0,5 l. Viinin ystävän kannattaa välttää liian tanniinisia viinejä. Ranskalainen, Gamay-rypäleestä tehty Joseph Drouhin Moulin-à-Vent, 14,99 e, raikastaa possun makua. Myös uusiseelantilaisenWaipara Hills Central Otago Pinot Noirin, 12,88 e, raikas happorakenne on omiaan annokselle. (Samuil Angelov)

 

 

Teriyaki-kastike

Ainesosat

2
cm:n
pala inkivääriä
1
sitruunaruoho
2
suikaletta (luomu)sitruunankuorta
1
dl
soijakastiketta
1
dl
miriniä eli makeaa riisiviiniä (esim. Blue Dragon)

Vaiheet

  1. Kuori inkivääri. Leikkaa sitruunaruoho paloiksi. Pese sitruuna ja vuole noin 1/4 kuoresta kahdeksi suikaletta.
  2. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kasaan noin 10 minuuttia, kunnes kastiketta on jäljellä noin 1,5 dl. Siivilöi kastike.

Vinkki! Voit käyttää valmista hyvälaatuista teriyaki-kastiketta, mutta keitä myös sitä kasaan.

Japanilaiset kesäkasvikset

Ainesosat

12
retiisiä
1
l
herneenpalkoja
1
kukkakaali
4
nippuporkkanaa
100
g
babypinaattia
4
kevätsipulia
100
g
voita
4
cm:n
pala inkivääriä
1
tl
wasabia
2
tl
suolaa
1
rkl
riisi- tai valkoviinietikkaa

Vaiheet

  1. Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan. Esikäsittele vihannekset. Pese retiisit. Kuori herneet paloistaan. Paloittele kukkakaali nupuiksi. Kuori porkkanat. Huuhtele pinaatti. Pese ja halkaise sipulit. Leikkaa vihreät varret reiluiksi paloiksi.
  2. Keitä kukkakaalinnuppuja ja porkkanoita noin 2 minuuttia. Jäähdytä ne jääkylmässä vedessä, jotta väri pysyy kirkkaana.
  3. Sulata voi laakeassa kattilassa keskilämmöllä. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon voin sulaessa. Lisää wasabi ja sekoita hyvin.
  4. Lisää sipulin valkoiset osat ja kuullota hetki. Lisää porkkanat, kukkakaalit, herneet, retiisit ja sipulin vihreät varret. Pyörittele vihanneksia kattilassa pari minuuttia; ne saavat jäädä napakoiksi. Lisää lopuksi pinaatti ja mausta suolalla ja etikalla.

Soijavaahto

Ainesosat

1
dl
soijakastiketta
1
dl
miriniä eli makeaa riisiviiniä
1
kananmuna
(½
dl
dashi-lientä)

Vaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella kattilassa. Voit halutessasi lisätä dashilientä joukkoon.
  2. Lämmitä seos varovasti noin 60-asteiseksi ja vaahdota samalla sauvasekoittimella. Tarjoa heti, ettei vaahto laskeudu.

Vinkki! Dashi on japanilainen kalaliemitiiviste, jota myyvät osa etnisistä ruokakaupoista, esimerkiksi tokyokan.fi. Sekoita ripaus dashi-hiutaleita kuumaan veteen, niin saat dashi-lientä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
possu
Teriyaki
Japani
Viikonloppubistro
grillaus
grilli

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini