Sadepäivän osso buco
Ainekset
Työvaiheet
- Kuivaa potkaviipaleet talouspaperilla. Leikkaa muutama pystyviilto viipaleiden ulkoreunaan. Ne estävät reunojen käpristymisen paistamisen aikana.
- Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella. Pyöräytä potkaviipaleet jauhoseoksessa. Paista pari potkaviipaletta kerrallaan paistinpannussa voissa kauniin ruskeaksi. Nosta paistetut viipaleet pataan. Kaada hieman vettä pannuun ja anna kiehahtaa, niin saat pannusta kaikki maut talteen. Kaada vesi pataan.
- Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori tai raaputa porkkanat. Kuutioi porkkanat ja viipaloi varsiselleri. Laita kasvikset pataan. Kaada viini ja lihaliemi joukkoon. Kiehauta padan ainekset liedellä.
- Leikkaa tomaateista kovat kannat ja poista siemenet. Kuutioi tai viipaloi tomaatit ja lisää ne pataan. Hienonna yrtit ja lisää pataan.
- Anna padan hautua miedohkolla lämmöllä, välillä sekoitellen noin 2 tuntia. Valmista perunamurske ja gremolata padan kypsyessä.
- Ripottele gremolataa potkien päälle ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi vihreää salaattia.
Klassinen pari osso bucolle on italialainen chianti, kuten keskitäyteläinen, yrttinen Castiglioni Chianti, 10,99 e, tai astetta juhlavampi, tyylikkään kirsikkainen, täyteläinen Villa Cafaggio Chianti Classico, 18,98 e. (Juomasuositus Sanna Maskulin)
Perunamurske
Ainekset
Työvaiheet
- Raaputa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 12–15 minuuttia. Valuta vesi kattilasta. Lisää voi ja mausteet kattilaan.
- Murskaa perunoiden rakenne huolimattomasti rikki haarukalla siten, että osa perunoista jää isoiksi paloiksi.
Gremolata
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne mahdollisimman pieniksi paloiksi.
- Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.