Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Lasagnen tekemistä helpottaa hiukan, kun valkokastikkeen korvaa kermalla notkistetulla pehmeällä juustolla, esimerkiksi ricottalla. Sen lisäksi tähän kasvislasagneen kerrostellaan fetajuustoa tuomaan makua.

Venetosta, Valpolicellan alueelta tuleva Zenato Valpolicella Superiore 2018, 13,99 e, on miellyttävä, tumman marjainen ja mukavan mehukas punaviini. Sen täyteläisyys ja maanläheisyys ottaa lasagnen herkullisesti syleilyynsä. Viini toimii erityisen hyvin kevyen savuisuuden kanssa. Punainen lambrusco on mahtava vaihtoehto. Medici Ermete Concerto Reggiano Lambrusco 2020, 16,90 e (tilausvalikoima), on marjaisa ja pirskahteleva, samalla lämmittävä punaviini ja upea pari tomaattiselle kasvislasagnelle.

Viinisuositukset antoi Terhi Oksanen-Alén.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-linssilasagne

Ainekset

200
g
lehtikaalia tai pinaattia
1
pkt (380/230 g)
keitettyjä linssejä
1
tl
savupaprikaa
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
prk (250 g)
ricottajuustoa
1
dl
kuohukermaa
200
g
fetajuustoa
n. 9
lasagnelevyä
TOMAATTIKASTIKE
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
2
prk (yht. 800 g)
kirsikkatomaatteja
1
dl
vettä
2
tl
balsamicoa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
30
g
parmesaania (3⁄4 dl raastettuna)
2
rkl
pinjansiemeniä paahdettuna
(basilikaa tai muita yrttejä)

Työvaiheet

  1. Aloita tomaattikastikkeesta. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota niitä pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit, huuhtaise tölkit vedellä ja lisää vesi pannuun. Anna kastikkeen porista alhaisella lämmöllä 20–30 minuuttia. Mausta kastike balsamicolla, suolalla, sokerilla ja pippurilla.

  2. Kastikkeen kiehuessa valmistele muut ainekset. Poista lehtikaalista kova ruoti. Hienonna lehdet ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Siivilöi lehtikaalit ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Puristele lehtikaaleista vesi pois.

  3. Huuhtele ja valuta linssit. Mausta ne paprikalla, oreganolla ja chilillä.

  4. Yhdistä ricotta ja kerma. Murenna feta.

  5. Kokoa lasagne. Levitä vuokaan (noin 20 x 30 cm) tomaattikastiketta, lehtikaalia, linssejä, ricottaseosta ja fetaa. Lisää päälle kerros lasagnelevyjä. Toista kastike- ja pastakerrokset pari kertaa. Laita päällimmäiseksi tomaattikastiketta, linssejä, ricottaa ja fetaa.

  6. Paista lasagnea 200-asteisen uunin keskitasolla lasagnepakkauksen ohjeen mukainen aika, noin 20–30 minuuttia.

  7. Ripottele kypsän lasagnen pinnalle parmesaani ja pinjansiemeniä sekä halutessasi tuoreita yrttejä.

Kommentit (3)

Vierailija

Todella hyvää! Jää vakiokäyttöön.

soppa365-pro

Erinomainen kasvislasagne, tarjoilen yleenä vihreän peston kanssa.

Vierailija

Tosi hyvä rakenne ja maku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.