Kvinoa ja herne sisältävät runsaasti proteiinia. Paistamiseen käytetään kasviöljyä, joka on pehmeää hyvää rasvaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 kappaletta
Valmistusaika
60 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kvinoa-hernerouhekroketit
Ainekset
2
dl
hernerouhetta
4
dl
kiehuvaa vettä
ripaus suolaa
2
dl
kvinoaa
4
dl
kiehuvaa vettä
1
kpl
kasvisliemikuutio
1
kpl
raaka peruna hienona raasteena
3
rkl
tahinia
1
kpl
sitruunan raastettu kuori
1/2
kpl
sitruunan mehu
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
dl
perunajauhoja
1/2
dl
korppujauhoja
1
kpl
persiljaruukku
3
kpl
kevätsipulin vartta
Paistamiseen
rypsiöljyä tai oliiviöljyä
Työvaiheet
- Mittaa hernerouhe kulhoon ja kaada päälle kiehuva, suolalla maustettu vesi. Anna turvota puolisen tuntia.
- Keitä sillä aikaa kvinoa kypsäksi kasvisliemessä. Kaada ylimääräinen neste pois. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita taikina vetäytymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. (Voit hyvin tehdä massan jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Lisää taikinaan tarvittaessa hiukan öljyä seuraavana päivänä ennen paistamista.)
- Muotoile taikina kroketeiksi ja paista kuumalla pannulla runsaassa öljyssä niin, että kroketteihin tulee kaunis kullanruskea rapea paistopinta. Lisää öljyä aina ennen kuin lisäät pannulle uuden erän paistettavia.
Vinkki! Raastettu raaka peruna sekä korppu- ja perunajauhot korvaavat kananmunan. Ne pitävät kroketit hyvin koossa.