Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
40 minuuttia + 12 tuntia
Helppo
Peruna-pekonisalaatti
Ainesosat
300
g
pekonia
2
dl
kuumaa lihalientä
1
suolakurkku
1
prk
kapriksia (50/35g)
1
prk
smetanaa (120g)
suolaa
rouhittua mustapippuria
tuoretta rucolaa
Punasipulimarinadi
3
isoa punasipulia
2-3
rkl
balsamiviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
500
g
kiinteää perunaa
2
rkl
oliiviöljyä
Vaiheet
- Tee ensin punasipulimarinadi. Kuori sipulit ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Silppua viipaleet. Kuullota nopeasti pannulla öljyssä. Sekoita marinadi etikasta, suolasta ja pippurista. Laita sipulit marinoitumaan suljettuun astiaan yöksi jääkaappiin.
- Ruskista pekonit, valuta talouspaperin päällä ja leikkaa paloiksi. Keitä perunat, kuori ja paloittele. Kaada kuuma lihaliemi päälle. Kääntele perunoita varovasti.
- Leikkaa suolakurkku paloiksi. Valuta kaprikset.
- Sekoita kaikki aineet ja anna perunasalaatin maustua jääkaapissa. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria. Sipulit voi lisätä liemineen salaattiin juuri ennen tarjoilua. Nosta salaatin päälle reilusti tuoretta rucolaa juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Oliivit ja halkaistut kirsikkatomaatit sopivat myös koristeeksi rucolan kanssa.