Tässä kreikkalaisessa salaatissa maistuu talvisesongin sitrukset, jotka tuovat vastapainoa uunissa paahdettujen porkkanoiden makeudelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo
Kreikkalainen talvisalaatti
Ainekset
500
g
porkkanaa
1+1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
250
g
kirsikkatomaatteja
300
g
fetajuustoa
2
tl
kuivattua oreganoa
2
tl
juoksevaa hunajaa
Lisäksi
2
appelsiinia
1
klementiini
2
dl
kivettömiä oliiveja
muutama
oksa
tuoretta oreganoa
1
dl
pistaasipähkinöitä
Kastike
1/2
pieni punasipuli
2
tl
punaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Kuori ja lohko porkkanat. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Mausta ruokalusikallisella öljyä ja suolalla. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Lisää kirsikkatomaatit ja feta uunipellille. Valuta tomaateille 1 rkl öljyä. Ripottele fetalle kuivattua oreganoa. Valuta kaikkien raaka-aineiden päälle hunajaa. Jatka paistamista uunissa noin 15 minuuttia.
- Tee kastike. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kaada päälle etikka. Lisää suola ja pippuri. Anna maustua noin 5 minuuttia. Lisää öljy.
- Leikkaa sitrukset kuorettomiksi lohkoiksi tai viipaleiksi. Laita tarjoiluvadille oliivien, porkkanoiden, tomaattien ja fetan kanssa.
- Lisää joukkoon oregano ja pistaasit. Nosta päälle maustuneita punasipuleita ja kastiketta.
Vinkki: Tarjoa salaatin kanssa vielä halutessasi valkosipulilla maustettua jogurttia ja maalaisleipää.