Tässä kreikkalaisessa salaatissa maistuu talvisesongin sitrukset, jotka tuovat vastapainoa uunissa paahdettujen porkkanoiden makeudelle.
Kreikkalainen talvisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja lohko porkkanat. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Mausta ruokalusikallisella öljyä ja suolalla. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Lisää kirsikkatomaatit ja feta uunipellille. Valuta tomaateille 1 rkl öljyä. Ripottele fetalle kuivattua oreganoa. Valuta kaikkien raaka-aineiden päälle hunajaa. Jatka paistamista uunissa noin 15 minuuttia.
- Tee kastike. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kaada päälle etikka. Lisää suola ja pippuri. Anna maustua noin 5 minuuttia. Lisää öljy.
- Leikkaa sitrukset kuorettomiksi lohkoiksi tai viipaleiksi. Laita tarjoiluvadille oliivien, porkkanoiden, tomaattien ja fetan kanssa.
- Lisää joukkoon oregano ja pistaasit. Nosta päälle maustuneita punasipuleita ja kastiketta.
Vinkki: Tarjoa salaatin kanssa vielä halutessasi valkosipulilla maustettua jogurttia ja maalaisleipää.