Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Juhli ja nauti
Makea leivonta
10:19 | 22.1.2013

Tres leches eli kolmen maidon kakku

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Sami Repo

Koristele kakku mustikoilla, punaherukoilla tai karviaisilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 kakku
1 tunti 20 minuuttia + 2 tuntia
Vaikea

Tres leches eli kolmen maidon kakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
kpl
kananmunaa
2
dl
sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1/2
dl
maitoa
Kuorrutus
1,5
dl
vettä
50
g
voita
1
dl
sokeria
2,5
dl
maitojauhetta
2
dl
kermaa
Koristeluun
marjoja
1
rkl
rommia halutessa

Vaiheet

  1. Voitele suorakaiteen muotoinen, noin 20 x 30 cm vuoka.
  2. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Mittaa puolet sokerista valkuaisten ja puolet keltuaisten joukkoon.
  3. Sekoita kolmannessa kulhossa jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Vatkaa valkuaisia, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää, noin 10 minuuttia. Vaahdota keltuaisseos. Vatkaa keltuaisseoksen joukkoon jauhot ja maito. Lisää valkuaisvaahto keltuaisseokseen pienissä erissä. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
  4. Paista kakku 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä täysin ja pistele sitten sen pinta haarukalla.
  5. Tee kuorrutus. Kiehauta kattilassa vesi, voi ja sokeri. Siirrä kattila syrjään ja mittaa joukkoon maitojauhe. Tasoita seos sauvasekoittimella. Kaada joukkoon kerma (ja 1 rkl rommia), kun maitotahna on vähän jäähtynyt. Tasoita seos jälleen. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna imeytyä.
  6. Peitä kakku ja anna sen tekeytyä kylmässä vähintään muutaman tunnin ajan. Koristele tuoreilla marjoilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Kakku
kolmen maidon kakku
maito
Sokerileipuri

Suosituimmat

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini