Tee savukala-perunasalaatin lisukkeeksi kreikkalaista tsatsikia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 tunti
Helppo
Savukala-perunasalaatti
Ainesosat
1
kg
varhaisperunaa
1/2
kpl
kukkakaalia
2
kpl
kananmunaa keitettynä
retiisiä
5
dl
salaattia
400
g
perattua savukalaa
Tillitsatsiki
3
kpl
valkosipulinkynttä
1/5
kpl
kurkkua
2
dl
kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1/2
dl
tilliä
suolaa
sitruunapippuria
Vaiheet
- Raaputa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä ja viipaloi.
- Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä nuppuja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja huuhtele nuput kylmällä vedellä. Ne saavat jäädä napakan kypsiksi.
- Kuori ja viipaloi kananmunat. Huuhtele retiisit ja viipaloi ne ohuen ohuiksi paloiksi. Asettele salaatti tarjoiluvadille ja nosta päälle muut raaka-aineet. Tarjoile tsatsikikastikkeen kanssa.
- Tee tillitsatsiki: Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtaise kurkku ja raasta se. Puristele ylimääräinen vesi pois kurkkusilpusta. Yhdistä valkosipulit, kurkkuraaste, jogurtti ja tilli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Anna seoksen maustua viileässä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Vinkki! Monet sitruunapippurit sisältävät suolaa. Lisää pippuri ensin kastikkeeseen, maista ja lisää vasta sen jälkeen suola.