Pataan lorautetaan hieman olutta ja perunoiden seuraksi viipaloidaan juureksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 minuuttia + 1,5 tuntia
Keskivaikea
Merimiespihvi
Ainesosat
500
g
naudanpaistia
3
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
3
rkl
voita tai öljyä
15
kpl
perunaa
1
kpl
porkkanaa
200
g
juuriselleriä
2
tl
suolaa
1
tl
valkopippuria
1
plo
olutta
2
dl
lihalientä
1
kpl
laakerinlehteä
Vaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Nuiji paloja kevyesti lihanuijalla tai nyrkeillä. Kuori ja viipaloi sipulit ja juurekset.
- Paista lihoihin pannulla voissa kaunis väri. Paistaminen kannattaa tehdä muutamassa erässä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita hetkeksi sivuun. Paista sipulit pehmeiksi pannulla voissa.
- Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaa, juureksia, lihaa ja sipulia. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi perunoita.
- Kaada vuokaan olut ja lihaliemi. Nestettä pitää olla sen verran, että raaka-aineet melkein peittyvät. Lisää laakerinlehti. Paista uunissa noin 1,5 tuntia. Peitä foliolla kypsymisen puolivälissä.