9:00 | 23.9.2012
Tee itse ihanat Jenkkilän bagelit
Huolella kohotettu, meheväksi täytetty. Onnistuu kotikeittiössä!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 annosta
1,5 h + 3,5 h
Keskivaikea
Tee itse ihanat Jenkkilän bagelit
Ainesosat
Esitaikina
3
dl
vettä
25
g
hiivaa
3
dl
erikoisvehnäjauhoja
Taikina
3
dl
vettä
25
g
hiivaa
9-10
dl
erikoisvehnäjauhoja
2
rkl
öljyä
3/4
rkl
hienoa merisuolaa taikinaan ja ripaus keitinveteen
Pinnalle
1
kananmuna voiteluun
siemeniä tai pähkinärouhetta
Vaiheet
- Sekoita murennettu hiiva isoon kulhoon yhdessä muiden esitaikinan ainesten kanssa. Jätä taikina peitettynä huoneenlämpöön tekeytymään kahdeksi tunniksi tai viileään yön ajaksi.
- Kumoa se sitten taikinakoukulla varustettuun monitoimikoneen kulhoon ja lisää sekaan varsinaisen taikinan vesi, murennettu hiiva ja vehnäjauhot. Anna koneen käydä 10 minuuttia. Lisää öljy ja suola ja käytä konetta edelleen noin 10 minuuttia. Jätä kulho peitettynä kohoamaan noin 45 minuutiksi.
- Kumoa bageltaikina jauhotetulle leivinalustalle. Painele ilmat pois ja leivo taikinasta pitkä pötkö. Leikkaa pötköstä 20 samankokoista palaa. Pyörittele ne palloiksi ja litistä. Tee jokaisen keskelle reikä esimerkiksi viinipullon korkilla. Nosta bagelit leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota liinalla peitettynä puolen tunnin ajan.
- Kiehauta isossa kattilassa kevyesti suolalla maustettu vesi ja laske bagelit reikäkauhan avulla pienissä erissä kiehuvaan veteen. Keitä minuutin ajan molemmin puolin ja nosta sitten leivinpaperin päälle uunipellille.
- Sivele keitettyjen bageleiden pinta rikotulla kanamunalla ja koristele halutessasi siemenillä tai pähkinärouheella. Nosta bagelit uuniin ja paista 225 asteessa keskitasolla 10 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää, ja pinta on saanut kauniin paistovärin.
Savukalkkunaa juustopedillä (4 annosta, 10 min)
Ainesosat
4
bagelia
50
g
maustamatonta tuorejuustoa
1/2
kypsä avokado
1/2
sitruunan mehu
1
ruukku vesikrassia
200
g
savukalkkunaleikettä
200
g
briejuustoa
4
rkl
karpalohyytelöä
Vaiheet
- Voitele halkaistut bagelit tuorejuustolla. Kuori ja viipaloi avokado ja purista päälle sitruunamehu.
- Kokoa bagelin puolikkaiden sisään vesikrassia, avokadoviipaleita, savukalkkunaleikettä ja viipaloitua briejuustoa. Mausta lopuksi karpalohyytelöllä. Nauti heti.
Hurmaava halloumi (4 annosta, 15 min)
Ainesosat
4
bagelia
50
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
pkt
halloumijuustoa (200g)
tilkka öljyä paistamiseen
1
pihvitomaatti
1
pieni punasipuli
1/2
punainen paprika
pari kourallista herneenversoja tai vuonankaalia
Pesto
1
dl
sekoitusta, jossa esim. kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä sekä cashewpähkinöitä
1/2
valkosipulin kynsi
1/2
dl
parmesaaniraastetta
1
dl
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
Vaiheet
- Halkaise bagelit ja voitele sisäpinnat tuorejuustolla. Viipaloi valutettu halloumi, pihvitomaatti ja kuorittu punasipuli ohuehkoiksi viipaleiksi. Paista halloumiviipaleisiin molemmin puolin öljytilkassa kaunis väri.
- Valmista pesto. Pane monitoimikoneen kulhoon pähkinä-siemensekoitus, murskattu valkosipulinkynsi ja juustoraaste ja käytä seos tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana, kunnes seos on tasaisen notkeaa tahnaa. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Laita bagelin puolikkaiden väliin pestoa, tomaattiviipaleita, sipulia, halloumia sekä herneenversoja tai vuonankaalia. Nauti heti.