Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
9:00 | 23.9.2012

Tee itse ihanat Jenkkilän bagelit

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Marja Samuli

Huolella kohotettu, meheväksi täytetty. Onnistuu kotikeittiössä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 annosta
1,5 h + 3,5 h
Keskivaikea

Tee itse ihanat Jenkkilän bagelit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Esitaikina
3
dl
vettä
25
g
hiivaa
3
dl
erikoisvehnäjauhoja
Taikina
3
dl
vettä
25
g
hiivaa
9-10
dl
erikoisvehnäjauhoja
2
rkl
öljyä
3/4
rkl
hienoa merisuolaa taikinaan ja ripaus keitinveteen
Pinnalle
1
kananmuna voiteluun
siemeniä tai pähkinärouhetta

Vaiheet

  1. Sekoita murennettu hiiva isoon kulhoon yhdessä muiden esitaikinan ainesten kanssa. Jätä taikina peitettynä huoneenlämpöön tekeytymään kahdeksi tunniksi tai viileään yön ajaksi.
  2. Kumoa se sitten taikinakoukulla varustettuun monitoimikoneen kulhoon ja lisää sekaan varsinaisen taikinan vesi, murennettu hiiva ja vehnäjauhot. Anna koneen käydä 10 minuuttia. Lisää öljy ja suola ja käytä konetta edelleen noin 10 minuuttia. Jätä kulho peitettynä kohoamaan noin 45 minuutiksi.
  3. Kumoa bageltaikina jauhotetulle leivinalustalle. Painele ilmat pois ja leivo taikinasta pitkä pötkö. Leikkaa pötköstä 20 samankokoista palaa. Pyörittele ne palloiksi ja litistä. Tee jokaisen keskelle reikä esimerkiksi viinipullon korkilla. Nosta bagelit leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota liinalla peitettynä puolen tunnin ajan.
  4. Kiehauta isossa kattilassa kevyesti suolalla maustettu vesi ja laske bagelit reikäkauhan avulla pienissä erissä kiehuvaan veteen. Keitä minuutin ajan molemmin puolin ja nosta sitten leivinpaperin päälle uunipellille.
  5. Sivele keitettyjen bageleiden pinta rikotulla kanamunalla ja koristele halutessasi siemenillä tai pähkinärouheella. Nosta bagelit uuniin ja paista 225 asteessa keskitasolla 10 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää, ja pinta on saanut kauniin paistovärin.

Savukalkkunaa juustopedillä (4 annosta, 10 min)

Ainesosat

4
bagelia
50
g
maustamatonta tuorejuustoa
1/2
kypsä avokado
1/2
sitruunan mehu
1
ruukku vesikrassia
200
g
savukalkkunaleikettä
200
g
briejuustoa
4
rkl
karpalohyytelöä

Vaiheet

  1. Voitele halkaistut bagelit tuorejuustolla. Kuori ja viipaloi avokado ja purista päälle sitruunamehu.
  2. Kokoa bagelin puolikkaiden sisään vesikrassia, avokadoviipaleita, savukalkkunaleikettä ja viipaloitua briejuustoa. Mausta lopuksi karpalohyytelöllä. Nauti heti.

Hurmaava halloumi (4 annosta, 15 min)

Ainesosat

4
bagelia
50
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
pkt
halloumijuustoa (200g)
tilkka öljyä paistamiseen
1
pihvitomaatti
1
pieni punasipuli
1/2
punainen paprika
pari kourallista herneenversoja tai vuonankaalia
Pesto
1
dl
sekoitusta, jossa esim. kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä sekä cashewpähkinöitä
1/2
valkosipulin kynsi
1/2
dl
parmesaaniraastetta
1
dl
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Vaiheet

  1. Halkaise bagelit ja voitele sisä­pinnat tuorejuustolla. Viipaloi valutettu halloumi, pihvitomaatti ja kuorittu punasipuli ohuehkoiksi viipaleiksi. Paista halloumiviipaleisiin molemmin puolin öljytilkassa kaunis väri.
  2. Valmista pesto. Pane monitoimi­koneen kulhoon pähkinä-siemensekoitus, murskattu valkosipulinkynsi ja juustoraaste ja käytä seos tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana, kunnes seos on tasaisen notkeaa tahnaa. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  3. Laita bagelin puolikkaiden väliin pestoa, tomaattiviipaleita, sipulia, halloumia sekä herneenversoja tai vuonankaalia. Nauti heti.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Halloumi
Pesto
resepti
bagelit
täytetyt bagelit
täyte
bagel
savukalkkuna

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini