klo 12:43 | 25.9.2012

Suolainen feta tasapainottaa punajuuren makeutta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo
Punajuuri-perunasalaatti
Ainekset
1
nippu punajuuria (6kpl)
700
g
perunoita
200
g
fetaa
2
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
pss
salaattisekoitusta (150g)
rouhittua mustapippuria
Kastike
4
rkl
öljyä
1/2
rkl
sinappia
1
rkl
viinietikkaa
Työvaiheet
- Keitä punajuuret kypsiksi kuorineen. Harjaa perunat puhtaiksi, ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Tee kastike sekoittamalla öljy, sinappi ja viinietikka yhteen.
- Kun punajuuret ovat kypsiä, kuori ja lohko ne. Leikkaa myös perunat lohkoiksi. Leikkaa feta kuutioiksi ja hienonna persilja. Yhdistä perunat, salaatti, feta ja persilja. Lisää kastike ja sekoita.
- Siirrä salaatti tarjoiluastiaan. Nosta punajuurilohkot salaatin päälle viimeiseksi äläkä enää sekoita, jotta ainekset eivät värjäydy. Rouhi salaattiin mustapippuria.