klo 15:06 | 3.1.2013

Vuohenjuusto kruunaa bulgursalaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo
Ruokaisa vuohenjuusto-bulgursalaatti
Ainekset
3
dl
bulguria
1
kasvisliemikuutio
1
sitruuna
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
1/2
rkl
juoksevaa hunajaa
200
g
kirsikkatomaatteja
1
dl
persiljaa
40
g
rucolaa
1
dl
cashewpähkinöitä
200
g
vuohenjuustoa
Grillatut kasvikset
1
paprika
1
pieni kesäkurpitsa
2
portobellosieniä
oliiviöljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria maun mukaan
2
rkl
sitruunanmehua
Työvaiheet
- Valmista ensin grillatut kasvikset. Pilko paprika reiluiksi paloiksi. Leikkaa kesäkurpitsa puolen sentin viipaleiksi. Voitele kasvikset öljyllä ja siirrä parillapannulle tai grilliin (sienet kokonaisina).
- Kesäkurpitsat kypsyvät nopeimmin, joten ota ne ensimmäisenä pois grillistä. Paprikoiden kypsyminen vie 6–8 minuuttia, sienten noin 15 minuuttia. Viipaloi sienet ja ripottele kasviksille suolaa, pippuria ja sitruunamehu.
- Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää liemikuutio kypsennysveteen.
- Purista sitruunasta mehu ja hienonna valkosipulinkynsi. Yhdistä sitruunamehu, valkosipuli, öljy ja hunaja ja kaada kastike bulgurin joukkoon. Lohko tomaatit, hienonna persilja ja lisää ne rucolan kanssa.
- Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja ripottele ne ruuan pinnalle. Lisää grillatut kasvikset ja murennettu vuohenjuusto bulguriin.