Vappumunkit saavat makua maitotiivisteestä keitetystä kinuskista ja suolapähkinärouheesta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
40 annosta
2 t
Keskivaikea
Pähkinäiset vappumunkit
Ainesosat
5
dl
kädenlämpöistä maitoa
50
g
tuorehiivaa
1
kananmunia
1,5
tl
suolaa
13
dl
vehnäjauhoa
200
g
sulatettua voita tai margariinia
Lisäksi
397
g
kondensoitua maitoa (Törsleffs) kinuskiksi keitettynä
suolattuja maapähkinöitä rouhittuna
1
l
rypsiöljyä uppopaistamiseen
Vaiheet
- Kinuski: Keitä kondensoitua maitoa avaamattomassa säilykepurkissaan noin tunnin ajan vesikattilassa. Nosta sivuun.
- Munkkitaikina: Yhdistä maito, murennettu hiiva, kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähin erin ja loppuvaiheessa rasvasula. Alusta taikinaa 10 minuuttia ja nostata kaksinkertaiseksi liinan alla. Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat, paloittele noin 50 palaan ja pyörittele palloiksi.
- Kohota peitettynä vielä 20 minuuttia.
- Kuumenna öljyä keskilämmöllä ja uppopaista koemunkki ensin toiselta ja sitten toiselta puolelta kauniin kullankeltaiseksi. Nosta reikäkauhalla talouspaperille valumaan ja tarkista, että munkin sisus on kypsää.
- Uppopaista munkit pienissä erissä ja viimeistele pinta ennen tarjoilua maitotiivisteestä keitetyllä kinuskilla ja suolapähkinärouheella.
- Ohjeesta tulee 40–50 pikkumunkkia.