Seesami-Pannakotta
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda seesaminsiemeniä öljyssä pannulla keskilämmöllä pari–kolme minuuttia. Lisää kerma ja nosta pannu pois liedeltä. Anna kerman maustua kahden tunnin ajan. Valuta maustunut kerma hienosäikeisen siivilän läpi toiseen kulhoon painellen samalla siemenistä mahdollisimman paljon makua kerman joukkoon.
- Kaada kerma takaisin siistitylle pannulle, kuumenna keskilämmöllä ja lisää joukkoon sokeri ja suola. Pane kulhoon kylmä vesi ja ripottele sekaan liivatejauhe. Anna seistä minuutin verran.
- Lisää liuennut liivate-vesiseos hiljalleen kiehuvaan kermaseokseen koko ajan sekoittaen. Täytä iso metallikulho jäävedellä ja aseta sen sisään pienempi metallikulho. Kaada kermaseos pienempään kulhoon ja sekoita, kunnes seos on jäähtynyt. Jaa seos annoskulhoihin. Peitä ja nosta viileään mielellään yön ajaksi. Kun pannacotta on hyytynyt, valmista viinihyytelö. Pane kaksi ruokalusikallista valkoviiniä kulhoon. Sekoita joukkoon liivatejauhe ja jätä sivuun noin viideksi minuutiksi. Kiehauta 1 1/4 desilitraa vettä ja palmusokeri pienellä pannulla sekoitellen.
- Kun sokeri on sulanut, lisää liemi viini-liivateseoksen joukkoon koko ajan vispaten. Lisää loput kaksi ruokalusikallista viiniä, anna jäähtyä ja kaada seos pannacottien pinnalle. Peitä jälkiruuat ja nosta viileään mielellään noin tunnin ajaksi. Kumoa lautasille ja koristele seesaminsiemenillä. Nosta tarjolle.