Kevyeen keittoon lisätyt kikherneet sisältävät hyvin nälkää pitäviä proteiineja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
45 min
Helppo
Punainen kaalikeitto
Ainesosat
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1/2
tl
chilihiutaleita
2
rkl
öljyä
500
g
valkokaalia
400
g
punajuurta
1,5
l
vettä
2
kana- tai kasvisliemikuutiota
2
laakerinlehteä
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
1
rkl
hunajaa
460
g
käyttövalmiita kikherneitä
1
dl
tilliä
Tarjoiluun
paksua jogurttia
Vaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä chilin kanssa öljyssä 3 minuuttia. Leikkaa kaali suikaleiksi ja lisää se kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Sekoita välillä.
- Kuori punajuuret ja paloittele ne ohuiksi lohkoiksi. Lisää lohkot kattilan veden, liemikuutioiden, laakerinlehtien, pippurin ja hunajan kanssa. Keitä 20 minuuttia. Huuhdo kikherneet juoksevan kylmän veden alla ja lisää ne keittoon. Jatka kypsennystä, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
- Hienonna tilli keiton pinnalle. Tarjoa keiton lisukkeena paksua (esimerkiksi turkkilaista) jogurttia.