Tämä munakas sopii ihanasti niin kiireettömän aamun aamupalaksi, lounaaksi, päivälliseksi tai miksei jopa illalliseksi! Monipuolinen munakas sisältää runsaasti makua.
Vinkki! Kätevintä on käyttää vakuumiin pakattuja, esikeitettyjä puna-juuria. Ne löytyvät kaupan vihannesosastolta. Niissä ei ole lainkaan säilöntäaineita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo
Punajuurimunakas
Ainekset
300
g
kypsiä punajuuria
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
½
punainen paprika
100
g
siitake- tai portobellosieniä
½
tuore, mieto chili
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
jauhettua paprikaa
½
tl
suolaa
2
rkl
tuoretta hienonnettua basilikaa
4
kananmunia
hieman vettä
Lisäksi
2
rkl
pehmeää vuohenjuustoa
kokonaisia basilikanlehtiä
Työvaiheet
- Kuutioi kypsät punajuuret. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna paprikan puolikas. Puhdista siitakesienet. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja paista sipuleita, paprikaa, sieniä ja chiliä keskilämmöllä noin seitsemän minuuttia. Lisää paprikajauhe, jatka sekoitellen viisi minuuttia. Lisää punajuuret ja jatka paistamista viisi minuuttia.
- Lisää suola, tarkista maku. Lisää myös hienonnettu basilika. Siirrä punajuuriseos kulhoon ja peitä kannella, jotta se pysyy lämpimänä. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna siinä 1 rkl öljyä. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa, sekoita vesi joukkoon. Kaada puolet munamassasta pannulle, paista noin 4 minuuttia, kunnes munakas on kiinteää ja toiselta puolelta kullanruskea.
- Kaada puolet punajuuriseoksesta munakkaan puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle. Paista vielä 1–2 minuuttia. Aseta munakas lautaselle. Toista sama loppujen kananmunien kanssa. Lusikoi nokare vuohenjuustoa päälle. Koristele kokonaisilla basilikanlehdillä.