Leivänmuruissa pyöritelty karitsa pääsee loistamaan lempeän grillatun kurkun rinnalla. Kurkun parhaita makupareja ovat hapokas kermaviili ja aromikas minttu, joista tehdään lisuke annokselle. Kermaviilistä valutettua heraa ei tietenkään heitetä hukkaan. Siitä sekoitetaan aivan uudenlainen vinegretti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
1 tunti 30 min + 12 tuntia
Vaikeustaso
Vaikea
Yrttikermaviili
Ainekset
200
g
kermaviiliä
1
dl
hienonnettuja yrttejä (esim. minttu, kirveli, rakuuna, timjami ja/tai lehtipersilja)
n. 1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Valuta kermaviiliä mielellään yön yli esimerkiksi kahvinsuodatinpussissa. Voit jättää sen huoneen lämpöön, niin se hapantuu vielä lisää.
- Hienonna yrtit ja sekoita tiivistyneeseen kermaviiliin. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Laita jääkaappiin kylmenemään. Säästä kermaviilistä valunut hera vinegrettiä varten.