Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
10:53 | 4.4.2014

Haukikvenellit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Jos karsastat haukea sen ruotojen vuoksi, kokeile haukipullia. Isot ruodot on helppo poistaa ja pienet jauhaantuvat muiden aineiden mukana. Pullien kanssa tarjotaan perinteinen, kermainen nantua-kastike liemen muodossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 12 kpl
1 tunti + 2 tuntia
Keskivaikea

Haukikvenellit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
haukifileetä
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
2
tl
raastettua (luomu)sitruunankuorta
1
kananmunanvalkuainen
2
dl
kuohukermaa
LISÄKSI
jättikatkaravunpyrstöjä
keitettyä tai grillattua fenkolia
nantua-lientä

Vaiheet

  1. Leikkaa jääkaappikylmä hauki pieniksi kuutioiksi ja jauha monitoimikoneessa tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella. Sekoita valkuainen joukkoon. Lisää kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita massa jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Valmista nantua-liemi.
  2. Tee mureketaikinasta noin 12 soikeaa pyörykkää eli kvenelliä lusikoilla. Keitä ne muutamassa erässä kalaliemessä tai suolalla maustetussa vedessä, noin 6 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat kypsiä. Asettele kvenellit, katkaravut ja fenkoli keittolautasille. Kaada kuuma nantua-liemi päälle.

Vinkki!

Kvenellejä valmistettaessa kaikkien raaka-aineiden on hyvä olla kylmiä. Myös kulhon voi laittaa jääkaappiin ennen ruoanlaittamista.

 

Hauki on hienostuneen makuinen, mahtava talvikala. Kun se tarjotaan kermaisen täyteläisen nantua-liemen kanssa, pariksi kannattaa valita viini, jossa on kypsyyttä, hapokkuutta ja hieman makeutta. Rawson’s Retreat Rieslingin, 9,99 e, kevyen mausteinen maku tasoittaa annosta nostaen hauen esille. Rotari Rosé, 13,50 e, on hyvä kuohuviinivalinta juhlavalle herkulle. (JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén)

 

Nantua-liemi

Ainesosat

1
porkkana
2
salottisipulia
3
rkl
voita
2
rkl
konjakkia
1 1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
6
dl
kalalientä
2
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
paprikajauhetta
1/3
tl
cayennepippuria
1
laakerinlehti
muutama timjaminoksa
3 1/3
dl
kuohukermaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Vaiheet

  1. Kuori ja kuutioi porkkana. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kasviksia muutama minuutti voissa kasarissa miedohkolla lämmöllä. Lisää konjakki koko ajan sekoitellen. Kaada viini joukkoon ja jatka kypsentämistä, kunnes siitä on haihtunut noin puolet. Lisää kalaliemi, tomaattipyree, mausteet ja timjaminoksat. Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
  2. Kaada kerma joukkoon. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia. Poista laakerinlehti ja timjami. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Voit vielä siivilöidä liemen, jos haluat erityisen sileää keittoa. Kiehauta, mausta pippurilla ja halutessasi suolalla. Huomoi, että kalaliemi antaa suolaista makua. Tarjoa kvenellien kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
hauki
Mia: Blanco
Viikonloppubistro
Päivän katiska

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini